Chocolade en noten vierkantjes

Morgen is het eindelijk zo ver! Mams en ik gaan naar het festival ‘Electronic Family’ in het Amsterdamse Bos. Het wordt heerlijk Nederlands zomerweer, zie: 16 graden en bewolkt, dus gelukkig geen moddertaferelen zoals vorig jaar op Dance Valley. We vertrekken morgenochtend op de fiets en zullen de hele dag feesten, wijntjes/bier drinken en genieten van de muziek.

Voor zo’n lange dag is heel wat extra energie nodig, dus zat ik vanochtend al te bedenken wat voor powerfood ik kon maken. Ik wil al lang fruitrepen met cranberry’s, dadels en abrikozen maken, maar had ook zin in blueberry muffins met stukjes banaan. Toen ik de chocoladereep in mijn koelkast zag liggen kreeg ik opeens een inval. En zo stond ik vanavond weer in de keuken te experimenteren met de heerlijkste ingrediënten.

Tip: maak dit recept NA het avondeten

 

Chocolade en noten vierkantjes

Deze vierkantjes zijn een gezonde snack die lekker smaakt bij een kopje thee en veel energie geeft. Ideaal als je een lange dag hebt of gaat sporten. Doordat er geen suiker inzit blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en heb je minder last van dipjes.

Ingrediënten voor ongeveer 24 vierkantjes (als je niet teveel van het deeg snoept 😉 )

Droge ingrediënten

2 kopjes havervlokken (eventueel glutenvrij)
1 kopje amandelen (rauw)
1/2 kopje rauwe chocoladepoeder
4 el pure chocolade, in kleine stukjes
2 el sesamzaadjes
3 el chia zaadjes (kun je weglaten, maar levert weer omega-3)
4 el kokosrasp
2 el speltmeel of glutenvrij meel
1 tl kaneel

Natte ingrediënten

1 flinke eetlepel natuurlijke pindakaas
2 el kokosolie
1/2 kopjes agavesiroop of ahornsiroop

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Hak de amandelen in kleine stukjes. Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en mix goed door elkaar.

3. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze te smelten in een klein pannetje of in een soeplepel (gewoon even boven het vuur houden). Meng de natte ingrediënten goed door de droge ingrediënten, zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.

4. Bekleed een ovenschaaltje, die van mij is 17 x 11, met bakpapier en doe de helft van het mengsel erin. Druk het mengsel vervolgens heel goed aan met een lepel en zet het in de oven.

5. Haal het bakschaaltje na 15 minuten uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Zet het vervolgens voor 15 minuten in de vriezer. Nu kun je het hard geworden mengsel in vierkantjes snijden. Herhaal voor de rest van het mengsel.

Mix de droge ingrediënten goed door elkaar

Nu wordt het moeilijk om jezelf in te houden 😉

Stevig aandrukken in het bakschaaltje, zodat het vierkantje straks niet uit elkaar valt

Het resultaat overtrof mijn verwachtingen!

chocolade-noten-vierkantjes

By far!

De helft ging direct de vriezer in om de verleiding te halveren

Gisteren had ik trouwens de dokter aan de telefoon en mijn bloedwaarden waren perfect! Meer dan genoeg ijzer en vitamine B12 en mijn schildklier werkt weer zoals het moet. Voor mij weer een extra bevestiging dat ik alle nodige vitaminen en mineralen binnenkrijg.

Fijn weekend!

2016-01-04T15:22:03+00:00Zoet|14 Comments

14 Comments

 1. Marie de Jonge 25 maart 2022 at 15:57 - Reply

  Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! Wij willen graag wat lekkers maken voor de Paasdagen en mijn familie is gek op chocolade. Daarnaast is dit recept ook gezond en zit er minder suiker in.

 2. Abraham 19 juli 2016 at 12:40 - Reply

  Wat een heerlijk recept, ik kan niet stoppen met eten.

 3. […] week heb ik namelijk een recept gevonden (en al uitgeprint) op vegadutchie dat ik wil maken: chocoladevierkantjes propvol noten, pure chocolade, kokosrasp en meer. En Ekoplaza is de perfecte locatie voor de […]

 4. […] behangen, mijn schoenen uitzoeken, spullen naar de kringloop brengen, laatjes opruimen, deze heerlijke suikervrije chocolade-vierkantjes maken, verse sapjes maken, mediteren, schrijven (in een schrijfblok dus ), heel gezond koken, vriendin […]

 5. Lucia 6 februari 2014 at 20:52 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Ik heb ze gemaakt, heel lekker, maar ik krijg ze niet plakkerig genoeg want ze vallen uit elkaar:( Heb je daar nog tips voor? Meer kokosolie? Ik vind ze zoet genoeg dus doe er liever niet meer agavesiroop door. Hoor het graag!

  • Jolijn 3 maart 2014 at 14:26 - Reply

   Hi Lucia, probeer eens rijststroop of dadelstroop. Dat is plakkeriger en even lekker! Succes. Liefs Jolijn

 6. Susan 5 januari 2014 at 13:22 - Reply

  Hi Jolijn,

  De chocolade vierkantjes staan af te koelen. Ben heel benieuwd hoe ze smaken. Het ruikt in ieder geval al heerlijk. De 29e was ik bij de Vegan Brunch bij Beter en Leuk. We hebben toen heel even gekletst. Ik ben mede door jou geïnspireerd om ook bij eigen blog te beginnen en 1 januari ben ik dan eindelijk Live gegaan! (susanschoice.wordpress.com) Ik doe heel veel inspiratie op van jouw blog, heb al veel recepten geprobeerd en heb dan ook een linkje naar jouw blog op die van mij staan.

  Bedankt voor al je inspiratie en wie weet tot snel weer eens! Ik kom zeker nog een keer naar de Vegan Brunch. Het was heerlijk!

  Fijne reis door Thailand.

  Liefs Susan

  • Jolijn 5 januari 2014 at 17:21 - Reply

   Wat een mooie blog! Veel succes. Liefs Jolijn

 7. Anita 30 augustus 2013 at 12:32 - Reply

  Het staat in de oven; ik ben benieuwd!
  Heb het recept ietsje aangepast: half havervlokken, half speltvlokken, een deel van de amandelen vervangen door pompoenpitten, 7 medjool dadels toegevoegd en de siroop iets geminderd. O ja en de pindakaas vervangen door amandelpasta (omdat ik helaas niet zo goed reageer op pinda’s)
  Ik wilde eigenlijk je energiebommetjes (die balletjes met pitten en dadel) maken maar kon het recept niet vinden…

 8. Marcella 9 december 2012 at 20:17 - Reply

  Oh, dit ga ik zeker maken!!

 9. Merel 20 april 2012 at 11:47 - Reply

  AAAH deze waren ZO lekker. Helaas ( of misschien maar beter ) is alles in één keer op gegaan! 😉
  Ik vind je site GEWELDIG! En ben inmiddels verslaafd aan de overnight oats; voor meer inspiratie check katheats.com! 🙂
  Super leuk al je recepten en leuke blogs, je bent een fantastische inspiratiebron en heb al vele van je recepten geprobeerd!!
  Liefs, Merel

  • Jolijn 24 april 2012 at 20:55 - Reply

   Dank je! Zo leuk om zulke reacties te krijgen 🙂
   Haha, bij mij gaat alles ook altijd in 1 (of 2) keer op. Maak ook vaak oats van Katheats inderdaad. Toffe site ook.
   Liefs

 10. […] granola, energierepen, extra energie voor in de smoothie, koekjes. Klik hier voor mijn chocoladevierkantjes met havervlokken. Van haver is bekend dat het helpt het […]

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.