Chai Latte’s en Minneola smoothies

Bovenstaande foto laat mijn nieuwe verslaving zien: Soja Chai Latte. Ongelooflijk dat ik die nog niet eerder heb ontdekt! Twee weken geleden dronk ik het voor het eerst op mijn werk en sindsdien ben ik verkocht. Nu ik de SCL van de Starbucks heb ontdekt ben ik bang dat ik daar de komende tijd te veel geld ga uitgeven. Vijf euro voor een middelgrote beker is natuurlijk eigenlijk belachelijk, maar het is de hele ervaring van de Starbucks dat ik er zo graag kom. De gezelligheid, aardige barista’s die je naam omroepen en de leuke kerstbekers. Maar om mijn bankrekening te sparen denk ik dat ik maar snel een melk-opschuimer moet kopen zodat ik mijn eigen Chai’s kan maken ;).

Minneola Smoothie (Thailand style)

En met Thailand style bedoel ik ‘ijsklontjes, water en zout’. Tijdens mijn reis dronk ik iedere dag minstens 1 fruitsmoothie, maar vaak wel twee ;). Mango/banaan was favoriet. De Thai maken de smoothies met veel ijs, water en een beetje zout. Heel erg geschikt om even af te koelen. En dat mag in Nederland op dit moment dan wel niet nodig zijn; deze smoothie is niet te versmaden!

Voor 1 groot glas

2 uitgeperste minneola’s
1 banaan
handje mangoblokjes
6 ijsklontjes
150 ml water
1 el ahornsiroop/agavesiroop/honing
1 tl lijnzaad
snufje zout

Alle ingrediënten in de blender en laten draaien totdat er geen stukjes meer inzitten.

Morgen: een Kerst Weggeef-actie: Chocolove Peanutbutter!

-x- Jolijn

 

 

 

 

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.