Chai Gierst & Havermoutpap

chai-gierst-havermout-recept-vegan2

Yes! Het is december. Kerst komt eraan, donkere dagen vol met lichtjes en experimenteren met kerstkoekjes en andere wintergerechten. Verder komt de deadline van mijn boek steeds dichterbij. Keep you up to date.

Tijdens retreats, workshops of coachingsessies benadruk ik altijd: Make it fun! Ook al ben je geen keukenprinses of kost het je nog veel moeite, zie eten als iets positief wat je mág doen. Kies voor mooie producten, maak simpele gerechten en wees dankbaar dat je kunt eten. Zie het niet als je vijand. Je lichaam wordt blij van natuurlijk eten wat nog dichtbij de bron staat, want het bevat nog veel voedingsstoffen en levende energie. Eten uit pakjes en blikken wat in een fabriek is gemaakt bevat (bijna) niks meer wat we nodig hebben. We consumeren dus wel, maar onze honger wordt niet gestild.

Ga stap voor stap. Begin bijvoorbeeld met iedere dag een gezond ontbijt te nemen en verander verder niks. Plotselinge grote veranderingen houden geen stand. En zondig vooral af en toe. Ik kan af en toe intens genieten van een cocktailavond  of een patatje met satésaus. Het geeft me het gevoel dat ik leef.

In Berlijn werd ik geïnspireerd door de gierst & havermoutpap die we daar aten en ik besloot er een winters tintje aan te geven. De chaikruiden zijn verwarmend en geven een kruidige smaak aan dit ontbijtje. Lekker met een kop warme earl grey thee.

Chai Gierst & Havermoutpap

Voor 1 persoon

1/4 cup gierst, liefst 1 nacht geweekt 
1/4 cup havervlokken, liefst 1 nacht geweekt
1/2 cup amandelmelk
1/2 cup water
1 kleine banaan, in plakjes
1 tl kokosolie extra vierge
1 tl macapoeder (optioneel)

chaikruiden

1/4 tl kaneel
1/8 tl nootmuskaat
1/8 tl kruidnagelpoeder
1/8 tl kurkumapoeder
1/8 tl kardemompoeder
snuf cayennepeper 
snuf zout

Spoel de gierst en havervlokken goed af. Verwarm in een klein pannetje alle ingredienten, behalve het macapoeder. Laat ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water of amandelmelk toe. Proef of de gierst zacht genoeg is en laat anders nog even opstaan. Roer er ten slotte het macapoeder doorheen. Serveer met vers fruit en/of nootjes.

chai-gierst-havermout-recept-vegan

4 Comments

  1. Mirjam 4 december 2014 at 12:14 - Reply

    Leuk, verheug me op je boek! Is het trouwens een e-book, of een van papier?

  2. Daniëlle / Eet Echt 4 december 2014 at 10:45 - Reply

    Makes me smile!

  3. Elsbet | La Vie Pure 3 december 2014 at 16:19 - Reply

    Oh, wat lekker!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.