Cashew & Dadelkoekjes (5-ingrediënten)

cashew-dadel-koekje-vegan-suikervrij3

Het is vrijdag half zes, het lijkt alsof er een bom ontploft is in de keuken en ik zit achter mijn laptop te werken. De Cashew & Dadel Koekjes staan ‘veilig’ in de koelkast en de muziek staat lekker hard aan.

Zelfstandig werken is hard werken, maar betekent ook vrijheid. Die vrijheid is veel waard voor me. Uitslapen op een doordeweekse dag, lunchen in de stad met een vriendin, werken in een cafeetje of een rondje rennen als ik duf begin te worden. Het past bij me om zo te leven.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten. Soms mis ik de structuur, vaste collega’s om mee te lunchen, een werkplek waar je iedere dag naartoe kan en de koetjes & kalfjes gesprekken. Een half uur rondfietsen door de stad, twijfelend in welke café te gaan werken. . Op donkere dagen voel ik me soms eenzaam thuis en af en toe wil ik dat het om klokslag vijf uur weekend is. Als je werk doet dat je leuk vindt en geen vaste werktijden hebt, wanneer stop je dan? Grensbewakers, waar zijn jullie?

Voor mezelf is het belangrijk dat ik af en toe dagjes weg plan. Een wandeling over het strand of een weekendje naar een andere stad. Dan laat ik mijn laptop en telefoon ook thuis en verdwijn ik even van de aardbodem. Heerlijk!

De afgelopen weken waren met het inleveren van het manuscript van mijn boek, workshops en retreats flink bikkelen met superlange dagen en soms enorme druk. Toch krijg ik er ook veel energie van. Ik word er gewoon intens gelukkig van mensen te inspireren. De conclusie is volgens mij dit: Geniet van de positieve kanten van je werk en accepteer de mindere. Ze houden elkaar, tot op zekere hoogte, in balans. Zonder nadelen geen voordelen. Yin & Yang.

Ben jij blij met je vaste baan of als zelfstandige? Wat zijn voor jou de voor- en nadelen?

cashew-dadel-koekje-vegan-suikervrij
cashew-dadel-koekje-vegan-suikervrij2

Cashew & Dadelkoekjes

Yum yum yum. Heaven! Deze koekjes zijn zo simpel en zó lekker. Vooral van de bodem kan ik niet afblijven. Je kunt van de bodem ook balletjes vormen en als snackje eten.

10 koekjes

1 cup rauwe cashewnoten
1 cup havervlokken
1 cup medjouldadels
2 flinke el kokosolie extra vierge, gesmolten
3/4 tl zout

1 cup medjouldadels
1/2 cup water
1 tl tahin

Zet de dadels in twee aparte kommetjes in de week, ongeveer 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de cashewnoten en havervlokken erop. Bak 12 minuten, schep tussendoor 1 keer om.

Doe de cashewnoten, de havervlokken, 1 cup medjouldadels, de kokosolie en het zout in de keukenmachine. Zet aan tot er een plakkerig mengsel ontstaat. Vorm 10 balletjes en druk die plat in de bodem van de muffinvorm.

Doe de overige dadels, het water en de tahin in de keukenmachine en laat een egale pasta ontstaan. Verdeel over de bodempjes. Zet de muffinvorm minstens twee uur in de koelkast. Serveer met wat fijngehakte cashewnoten.

Je kunt de koekjes in de koelkast of vriezer bewaren.

cashew-dadel-koekje-vegan-suikervrij4

Hierbij leid ik officieel het weekend in. Geniet!

2015-02-27T17:44:10+00:00Glutenvrij, Zoet|6 Comments

6 Comments

 1. Jantien rotshuizen 25 april 2017 at 09:06 - Reply

  Hi jolijn, ik lees dit blog nu pas haha. Ik werk drie dagen per week in een vegan lunchcafe en ben de rest van de tijd bezig om mijzelf als zelfstandig yogadocent te vestigen. Ik werk freelance bij yogastudios op dit moment en ben workshops aan het ontwikkelen. Ik vind de combinatie heerlijk, maar ik moet me op mijn ‘vrije’ dagen wel elke keer realiseren dan ik helemaal niet vrij ben, maar zelf keihard aan de slag moet. Daar moet ik nog aan wennen. Ik kom uit een flinke burnout en ben sinds december weer aan de slag na 1,5 jaar thuis te hebben gezeten. Een rotperiode maar het heeft me veel goeds gebracht. Ik weet nu beter wat ik echt zelf wil en ook waar mijn grenzen liggen. Maar ze bewaken blijft toch ook lastig voor mij! Ik geniet elke keer weer heel erg van je blog en je recepten! Het helpt me enorm. Liefs!

 2. SimonevdW 3 maart 2015 at 09:24 - Reply

  Bedankt voor het heerlijke recept! Ik heb ze gemaakt en het smaakt verukkelijk. Houd me aanbevolen voor meer heerlijke recepten!

  Groet,
  Simone

 3. sImone 3 maart 2015 at 08:02 - Reply

  Heel herkenbaar nu ik sinds een maand of 4 mijn eigen blog/bedrijfje aan het opzetten ben!
  Vind het heerlijk dat ik niet meer elke dag met de trein (spits! altijd staan!) hoef te reizen, mis de vaste tijden absoluut niet (saai en slopend). Ook de ‘verplichte’ chit-chat met collega’s bij de koffiemachine was niet favoriet;) Ik vind het heerlijk dat ik nu mijn eigen tijden bepaal, even rust kan nemen tussendoor (om dan ’s avonds nog een paar uurtjes te werken) en vooral zo veel meer voldoening haal uit wat ik doe, omdat je het voor jezelf doet.
  Maar… natuurlijk zitten er ook best veel nadelen aan. Ik mis ook mensen om me heen, voor de gezelligheid, maar ook om mee te sparren. Het gebrek aan structuur vind ik soms ook heel lastig: je moet echt veel discipline hebben om af te maken op een bepaalde dag wat je in je hoofd had. Een leuke werkomgeving hebben, nog zoiets. En: je moet altijd alles maar zelf bedenken! Het heeft beide veel voor- én veel nadelen denk ik. Voor mij zou ideaal zijn: een vaste parttime baan van 2 of 3 dagen en de rest van de dagen voor mezelf werken. En dan zou het me ook niet uitmaken als dat betekent dat ik soms ’s avonds en in het weekend werk. X!

 4. shanna 2 maart 2015 at 09:51 - Reply

  Ik ben wel nieuwsgierig naar wat je nu anders doet, na je burn out. Hoe zorg je dat je niet weer overwerkt raakt?
  Weet niet of je dit wilt delen natuurlijk…:)

  Ik doe n opleiding yogadocent, maar weet niet of het zelfstandig werken voor mij gaat werken, iig niet alleen. Een vaste baan/structuur heb ik denk ik nodig, om niet te verzuipen. Momenteel werk ik niet, al lange tijd niet. Geen burn out, maar iets vergelijkbaars.

  Ben iig blij dat jij er weer bovenop bent, knap!
  Fijne week

  liefs shanna

  • Jolijn 13 maart 2015 at 12:23 - Reply

   Ha Shanna,

   Goeie vraag. Ik ga er binnenkort een blog aan wijden.
   Fijn dat je een opleiding yoga doet. Het is denk ik alleen al goed voor jezelf, ook al ga je geen les geven.

   Mooie weekend.

 5. Elsbet | La Vie Pure 28 februari 2015 at 12:29 - Reply

  Oh, heerlijk, ga ik binnekort eens maken!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.