Cashew Choco Travel Snack

Gisterenmiddag stond ik op Schiphol om Sjoerd uit te zwaaien die voor drie weken naar Sumatra gaat. Knuffelend stonden we voor het afscheidspunt toen ik opeens iemand naast me zag staan. “Hallo, ik ben van Hello Goodbye en jullie zien er zó verliefd uit. Het lijkt erop dat jullie niet allebei op reis gaan. Zouden jullie willen meedoen aan het programma?” Hoe vaak ik wel niet met tranen op de bank heb gezeten, luisterend naar de bijzondere verhalen van de mensen die op Schiphol staan, en nu word ik zelf gevraagd, schoot er door me heen. We besloten mee te doen. Het werden bijzondere 20 minuten. We hebben een onconventionele start van onze relatie gehad en het verhaal kwam er voor de camera helemaal uit. Hoe sterk onze connectie is, dat woorden vaak onnodig zijn en hoe ongelooflijk verliefd ik op hem ben! Tegelijkertijd was het eigenlijk ook wel een hele welkome afleiding voor het afscheid nemen. Of we op TV komen is nog de vraag, dat horen we pas in het voorjaar. Het was in ieder geval een perfect afscheid en het besef dat de vragen van Klaas bij mij opleverde is al genoeg. Gelukkig genoeg komen we over 3 weken een uur na elkaar aan op Schiphol. Ik ben benieuwd of ze ons dan weer staan op te wachten ; – ).

Reizen is voor mij niet alleen ontdekken en nieuwe avonturen aangaan. Het gaat ook over loslaten, afscheid en achterlaten. Voor je reis nog even je huis opruimen, alle laatste taken doen, mensen gedag zeggen, je werk achter je laten. Je spullen blijven thuis, je beseft je weer even hoe weinig je eigenlijk nodig hebt en bent weg van doorlopende mails & telefoontjes. Op reis staan je zintuigen op scherp. Dankzij nieuwe geuren, kleuren, culturen en gebruiken neem je even afstand van je veilige omgeving . Weg uit de sleur kom je vaak tot nieuwe inzichten. Voor mij altijd dé tijd om veel op te schrijven en te bedenken waar ik nu in het leven sta en waar ik naartoe wil. Notitieboekje en pen zitten dan ook standaard in mijn rugzak.

Maandag vertrek ik met mijn moeder voor 2,5 week naar Thailand. Zo blij dat ik dit samen met haar kan doen! We gaan Thais koken, heel veel massages nemen, aan het strand lezen, body boarden, kanoën door een natuurgebied en genieten van alles wat er op ons pad komt. We hebben een 22-urige reis voor de boeg en ik neem zelf allemaal snackjes en gezond eten mee. Een lekkere gierst-bietensalade voor de lunch, veel water met munt en onderstaande cashew choco travel balletjes! Ze vullen, geven positieve energie door de rauwe cacao en gezonde vetten van de noten. Ideaal om mee te nemen in een glazen potje.

Cashew Choco Travel Snack


Voor ongeveer 20 balletjes

1/2 cup cashewnoten
1/2 cup hazelnoten (geroosterd)
1 cup medjoul dadels (belangrijk dat het zachte dadels zijn)
1/2 cup (rauwe) cacaopoeder
1 tl pindakaas
1/2 tl vanillepoeder
snuf zeezout

Doe de cashewnoten, hazelnoten, cacaopoeder, vanillepoeder en zout in de keukenmachine en laat draaien tot de noten kleine stukjes zijn geworden. Laat draaien en voeg de pindakaas toe. Doe er dan 1 voor 1 de dadels bij. De mix moet een beetje plakkerig zijn, zodat je er balletjes van kunt maken. Je kunt altijd wat extra dadels of een eetlepel water toevoegen.

Maak er balletjes van en vervoer in een glazenpot of plastic bakje. Happy Travels!

Dag lieve iedereen! De komende 2,5 week ben ik even offline en blijf ik zo ver mogelijk van computers weg. Simone (mijn lieve vriendin die heel veel van natuurvoeding en een glutenvrij leven weet) schrijft in de tussentijd een blog voor jullie. X Jolijn

2014-05-07T13:13:05+00:00Reizen, Snacks, Winter, Zoet|19 Comments

19 Comments

 1. […] jullie de Cashew & Choco Travel Snack nog? Die wilde ik weer maken toen ik een paar weken geleden met mijn vader op mini-roadtrip naar […]

 2. Daphne 6 mei 2015 at 10:42 - Reply

  Hi jolijn,

  Ik zat te zoeken op het internet voor een lekkere cake of baksel en toen kwam ik op jouw site terecht.
  Al jouw mooie verhalen spreken me zo aan. Petje af!
  1 ding is zeker, je hebt een nieuwe fan erbij ( hihi ). Ik zou zeggen, ga zo door!

  Liefs Daphne! ❤️

  • Jolijn 18 mei 2015 at 15:51 - Reply

   Ah wat lief! Dank je. Liefs Jolijn

 3. […] Zo heb je altijd iets als je wat energie nodig hebt. Probeer ook eens een grote batch van deze choco cashew balletjes te maken, maar zet ze niet te veel in je […]

 4. Melanie 20 maart 2014 at 21:19 - Reply

  Ik hoorde jouw vriend zeggen bij hello goodbye over Jolijn en daarna jou over Sjoerd. Op fb ging ik jouw foto aan mijn man laten zien. Is ze het wel of niet. En toen kwam ik bij dit stukje! Heel mooi filmpje. Ik denk dat jullie daar met liefde naar terug kijken!!
  Liefs

  • Jolijn 28 maart 2014 at 11:19 - Reply

   Dank je 🙂 We zijn heel blij samen. Liefs Jolijn

 5. Noëlla 24 januari 2014 at 12:29 - Reply

  Wow lieve Jolijn! ik krijg gewoon kippenvel van je verhaal joh, ik herken zo wat je schrijft over Hello Goodbye > dat jou dat nu overkomt! wat geweldig, jullie gaan vast op TV komen met dit prachtige verhaal. Verder herken ik me ook volkomen in je verhaal over reizen; het is voor mij “the air that I breath” zoo belangrijk om nieuwe indrukken op te doen…. ik heb het ook zo nodig! En wat heerlijk voor je dat je lekker samen met je moeder gaat genieten; ik wens jullie heel erg veel plezier samen maar zo te lezen gaat dat vast lukken 🙂

  Lieve groetjes Noëlla

  • Jolijn 3 maart 2014 at 14:28 - Reply

   Hey lieve Noëlla,

   Bedankt voor je lieve reactie. Ik las hem voor mijn reis al, maar kwam er nu pas aan toe hem te beantwoorden.
   Hoe gaat het met je? Misschien leuk om een keer te kletsen als je in Amsterdam bent.

   Veel liefs Jolijn

 6. The Vegan Cookie Fairy 24 januari 2014 at 10:43 - Reply

  Prettige vakantie! Ik kijk alvast uit naar Simone’s blog. xoxo

 7. petra 23 januari 2014 at 21:04 - Reply

  Ik ga zeker kijken, als ik weet wanneer het wordt uitgezonden!
  Ik wens je een heel goede reis! Doe maar veel inspiratie op.

 8. Nicole 23 januari 2014 at 20:56 - Reply

  Wat heerlijk zo’n reis in het vooruitschiet.. Ook heerlijk lijken deze balletjes me. Alleen behalve dat ik niet zo van de smaak van dadels houd, reageert mijn lijf er ook niet zo goed op. (hoge GMI) Is het mogelijk de dadels te vervangen? Net zoals in dat andere lekkere recept van het pecantaartje? I do hope so… 🙂

  • Emmelien 24 januari 2014 at 16:25 - Reply

   Met vijgen is het misschien ook wel lekker? Of Elk gedroogd en geweld fruit kan denk ik wel, zolang het maar lekker plakkerig is!

  • Jolijn 3 maart 2014 at 14:29 - Reply

   Hi Nicole,

   Je kunt eens abrikozen proberen, die zijn al een stuk rustiger voor je lichaam!

 9. nirosha 23 januari 2014 at 19:50 - Reply

  Ah, wat super leuk van Hello Goodbye! Vind het zelf altijd leuk om te zien, bijzonder. Heel veel plezier in Thailand met je moeder, ik hoop dat jullie een ontzettend mooie en goede reis hebben. (Ben ook heel benieuwd hoe jullie het vinden, ik ga later dit jaar zelf ook naar Thailand!).

 10. eugenie 23 januari 2014 at 19:24 - Reply

  Wat ontzettend leuk toch weer, de ontmoeting op schiphol met Klaas! En bijzonder want daardoor kwam er op een heel mooi moment het „ware” verhaal van jullie eruit en werd nog eens bevestigd hoe bijzonder het is.
  Welkom Simone, hartstikke leuk! Dag Jolijn en moeder: geniet van deze bijzondere reis met elkaar.
  daaag, eugenie

 11. Wieneke 23 januari 2014 at 18:25 - Reply

  Lekker recept! Goede reis en heb het goed. En wel laten weten hè, als jullie op tv komen!

 12. Nadia 23 januari 2014 at 17:47 - Reply

  Wat grappig dat Hello Goodbye naar jullie toekwam, ik zou het erg leuk vinden om jullie op tv te zien!
  Alvast heel veel plezier in Thailand!

 13. Mia 23 januari 2014 at 16:07 - Reply

  leuke verrassing in Schiphol en waar het hart van vol is, loopt de mond van over 🙂
  Geniet met je moeder van alle heerlijke dingen die jullie daar zullen doen en we lezen het graag binnenkort.

 14. Suuz 23 januari 2014 at 15:40 - Reply

  wauw!! wat bijzonder zeg op schiphol 🙂 fantastisch! Heeeeel veel plezier in Thailand!!!!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.