Ik kón hem niet meer bewaren tot mijn boek uitkomt. Deze notenyoghurt moeten jullie zo snel mogelijk proeven! Het is mijn nieuwe favoriete ontbijt, zo romig, smaakvol en vullend. Heerlijk na een yogales of uurtje hardlopen in de morgen.
Sjoerd’s bijnaam is Nootje, omdat hij altijd nootjes uit de potten pikt. Ik probeer de potten zo hoog mogelijk op de planken te zetten, maar dat helpt niks. Ik ging op zoek naar het perfecte ontbijt om de notenhonger te stillen. Zelf was ik altijd gek op Griekse of Turkse yoghurt, maar door deze plantaardige versie wordt dat verlangen meer dan goed gestild. Door het toevoegen van de limoen krijgt de notenyoghurt het zurige van de traditionele yoghurt. Dit ontbijt kun je zo meenemen naar je werk. Schep het in een glazen potje, verdeel er wat vers fruit over en neem een lepeltje mee. There you go!
Cashew & Amandel Notenyoghurt
2 personen
1/2 cup cashewnoten, nachtje geweekt en afgespoeld
1/2 cup amandelen, nachtje geweekt en afgespoeld
2 medjouldadels
1 banaan
2 el kokosrasp
6 el plantaardige melk
sap van 1 kleine limoen
1/2 tl vanillepoeder
snuf zout
pitjes van 1/2 granaatappel, om te versieren
Doe cashewnoten, amandelen, medjouldadels, banaan, kokosrasp, plantaardige melk, limoensap, vanillepoeder en snuf zout in de keukenmachine. Laat ongeveer 2 minuten aanstaan tot een romige notenyoghurt ontstaat. Garneer met de granaatappelpitjes of ander vers fruit. YUM!
De beloofde Stadsgids Amsterdam is druk in de maak en komt volgende week online. Heb een fantastische week!
[…] biologische markten en in grotere supermarkten. Voor de echte diehards met ‘extra’ tijd: plantaardige melk en –yoghurt zijn ook zelf te […]
Hi Jolein!
Echt super jouw blog :-). Ik heb al verschillende dingen geprobeerd. Ook deze notenyoghurt. Heerlijk! Ook lekker met een flinke snuf kaneel en nog wat amandelmelk om het iets smeuïger te maken. Gisteravond weer gemaakt en in een weckpotje blijft ie prima voor 2 dagen. In plaats van citroensap, heb ik (vers) sinaasappelsap gebruikt. Vanmorgen in een pot laagjes gemaakt met quinoa, daar boven op een paar scheppen notenyoghurt en partjes sinaasappel. Een goede start…Voor een rondje op de fiets boodschappen en de speeltuin met mijn zoontje :-). Net humus gemaakt en ik had afgelopen wk ingrediënten gehaald voor stamppot boerenkool met zoete aardappel. Ik doe er nog geroosterde pijnboompitten op en reepjes semi-zongedroogde tomaatjes er door.
Jolijn, sorry ;-).
Lekkere tips allemaal! Tof dat je mijn blog zo leuk vindt 🙂
Hi Jolijn, Dit lijkt me echt heel lekker! Ik wilde eigenlijk het notenyoghurt recept uit je boek maken voor morgen, Maar er staat dat je 80 gram noten gebruikt in het recept? Is dit niet teveel als je het met paranoten en Hazelnoten doet?
Ik wilde ook even zeggen dat ik je boek echt super vind!
Groetjes Anique
[…] biologische markten en in grotere supermarkten. Voor de echte diehards met ‘extra’ tijd: plantaardige melk en –yoghurt zijn ook zelf te […]
Oh dit lijkt me heel erg lekker. Zou het ook met een staafmixer gemaakt kunnen worden of in een vijzel als je geen keukenmachine hebt? groetjes Jessica
Ik denk dat je het goed kunt proberen met een staafmixer!
Ik maak dit zo’n 2x in de week met de staafmixer en het is heerlijk. 75 gr van beide noten en een frisse appel voor 2 pers. Mmmm
Oh wat ziet dit er lekker uit!! Stel ik maak twee porties, hoe lang kan ik dat bewaren in de koelkast?
Ik ga het snel proberen 🙂
Ik denk maximaal 2 dagen. Succes!
Kan de banaan door iets anders vervangen worden, want ik lust dat dus helemaal niet, zelfs niet verwerkt in een recept.
Je kunt de banaan weglaten of een medjouldadel toevoegen. Succes!
Alsof er een engeltje over je tong…
Heerlijk! Te lekker om in twee keer op te eten!
Happy to hear 🙂
Heb dit net gemaakt. OMG! Wat is dit lekker! Ik eet sinds kort veganistisch en dit is een ideale vervanger van mijn yoghurtontbijt. Ipv granaatappelpitjes heb ik het gegarneerd met bramen, bessen, lijnzaad en kaneel. Hmm.
Echt heel lekker alleen teveel. Ik heb voor een cup 225 gr noten gebruikt. Vervolgens had ik 500gr “yoghurt” en stevig natuurlijk, ha ha. Dus dat wordt morgen de andere helft eten. Maar we houden dit ontbijt erin…heerlijk!
Ah echt?! Ik heb meestal rond de 150-170 gram voor een cup. Wel handig dat je morgen geen ontbijt hoeft te maken 😉 Fijne dag!
Heerlijk! Vanmorgen gemaakt, ook mijn dochter van 2,5 smulde ervan!
Heaven! Zaaaalig! Ik kan niet wachten totdat je kookboek uit komt!
Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker uitproberen. Mis wel de limoen in de ingredientenlijst. Hoeveel limoen doe je er in? Hoe lang is deze yoghurt houdbaar?
Zie het ja! Ga hem nu toevoegen. Ik eet hem altijd direct op. Denk dat je hem nog wel een nachtje in de koelkast kunt bewaren, maar ivm de banaan niet langer.
Oh, heaven!
wow looks supper lekker beautiful lady! <3<3
Wat lekker, dit ga ik zeker proberen! Ik las trouwens een tijdje geleden dat je naar Kefalonia bent geweest, kun je iets vertellen over het eten daar (is het makkelijk om vegan en/of glutenvrij te eten) en waar verbleef je, wat raad je aan etc? Dank!
Hi Jade,
Wij verbleven in Agia Efimia. Een heel schattig dorpje. Je hebt superveel salades en gevulde groenten om te eten. In ons dorp hadden ze ook een vegaburger. Kefalonie is geweldig! Ik zou lekker een scootertje huren en het eiland verkennen. Veel mooie, kleine strandjes en de mensen zijn zo vriendelijk. Heel veel plezier en laat even weten hoe het was!
Hoi
Helaas hebben wij geen keukenmachine
Kan dit ook in een blender?
Groeten
Jolanda
Als je een hele sterke blender hebt misschien. Het proberen waard!
Wanneer komt je nieuw boek uit? En hoe is de titel?
In de lente volgend jaar! Titel is nog even geheim 😉