BYE BYE BYE

Morgen om deze tijd zit ik hoog boven de oceaan op weg naar New York. Het komt nu echt héél dichtbij, maar toch staat het ook nog ver van me af. De afgelopen twee weken zijn zo hectisch geweest dat er weinig tijd was voor inlezen of rustig wegdromen over alles wat komen gaat (hoewel ik volgens hubby W af en toe in een andere wereld zat). Anyway, ik ben er helemaal klaar voor en heb er mega veel zin in! Het is als een droom die uitkomt.

Voor mij begint de pret van de reis altijd al op het vliegveld. Ken je dat gevoel van ‘thuiskomen’ zodra je Schiphol binnenstapt? Zoveel verschillende mensen die overal en nergens heengaan, een Starbucks koffietje achter de douane, de lichte spanning voordat je het vliegtuig instapt en vooral het gevoel van vrijheid. Je weet waar je naartoe vliegt, maar niet wat je mee gaat maken. Alles staat open, geen dagelijkse verplichtingen, sleur of zorgen. Ik besef me maar al te goed in wat voor luxe positie ik zit dat ik me dit de komende maanden kan veroorloven en ik ga van iedere minuut genieten (behalve als ik door een beer achterna gezeten word ;)).

Vliegen zelf vind ik vaak niet heel vervelend (eindelijk tijd voor dat ene boek). Het eten is vaak een ander verhaal. Hoewel ik tijdens mijn laatste lange reis naar Thailand en Laos geweldig goede vegan maaltjes kreeg bij Emirates speel ik deze keer maar op safe door zelf eten mee te nemen. Voor mij geen kleffe broodjes of laffe hapjes, maar vers eten zodat ik mijn reis vol energie kan beginnen!

What’s on the menu?

Speltsalade met linzen en geroosterde bietjes
Spelt-zaden crackers
Komkommersticks
Banaan & Appel
Dadels & rozijnen
Pure chocolade
Kiemen
Thee & water

Ik liet me inspireren door Sarah B’s uitmuntende travel pack list. Helaas heeft W, waar ik nu ben, geen keukenmachine dus mijn geplande energierepen en mangoballetjes zijn van het menu geschrapt.

NYC here I come! Zet de sojalatte maar alvast voor me klaar 🙂 See ya’all soon!

Liefs Jolijn

 

2014-05-07T13:34:48+00:00Reizen|8 Comments

8 Comments

 1. Alice 8 mei 2013 at 13:05 - Reply

  Hoi jolijn, ziet er super super lekker uit!!
  Zorg je er alleen wel voor dat je alles op hebt
  Voordat je het vliegtuig uitstapt? Noten en zaden plus fruit,
  Mogen absoluut Amerika niet mee naar binnen, ook niet in he koffer))
  Muschien weet je dit allang dan heb ik niks gezegt,

  Heel veel plezier en geniet er lekker van!’

 2. eefje 7 mei 2013 at 16:19 - Reply

  Als je naar NY gaat, dit is echt heerlijk vegan restaurant!! http://www.candlecafe.com/

 3. Marcella 6 mei 2013 at 19:29 - Reply

  Wat een goed idee, al dat lekkere en gezonde eten! Geniet van New York!

 4. eugenie 6 mei 2013 at 08:30 - Reply

  Dag Jolijn, goede reis he en inderdaad: geniet van ieder moment en neem het in je op. Ruik het, proef het, voel het, laat het over je heen komen en GENIET! Ben heel benieuwd naar al je ervaringen….. Heb je overigens een vaste planning of neem je het zoals het komt?

  daaaag
  eugenie

 5. Sunaina 6 mei 2013 at 07:42 - Reply

  Goed dat je je eigen snacks meeneemt! Heel veel plezier op je reis!

 6. Liza 5 mei 2013 at 18:23 - Reply

  Lieve Jolijn,

  Heel veel plezier en geluk op je reis. Ik hoop dat je geniet van elk moment wat komen gaat! 🙂

  Veel liefs,

  Liza

 7. Geeske 5 mei 2013 at 18:22 - Reply

  Een hele goede en fijne reis toegewenst. Geniet van je tijd daar!

 8. Louise 5 mei 2013 at 17:29 - Reply

  Jolijn,
  ik wens je een ontzettend mooie reis toe vol met nieuwe ervaringen die je voor de rest van je leven met je mee kan dragen. Geniet ervan en hou ons op de hoogte!
  Fijne en veilige reis!

  liefs,
  Louise

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.