Boerenkool Chips

– Spullen klaargelegd
– Energierepen gemaakt
– Nieuwe hardloopschoenen gekocht
– Reisplan gemaakt voor morgen
– iPod met nieuwe, fijne hardloopmuziek gevuld

Ik ben klaar voor morgen! Maar of mijn been dat ook is? Heb al wekenlang last van mijn rechterknie/scheenbeen. Het is niet heel erg, maar ik voel wel dat het niet helemaal 100% goed zit. Mijn hardloopschoenen zijn dan ook al 6/7 jaar oud (it’s a shame!) dus het is niet heel gek. Op de valreep heb ik vandaag nog nieuwe hardloopschoenen gekocht, maar twijfel of ik die aan ga doen ivm blaren. Wat zouden jullie doen?

Ik vertrek morgen om kwart over 10 van huis en neem om kwart voor 11 de trein naar Enschede. Daar ontmoet ik om kwart over 1 met Jorieke op het station. We gaan eerst even gezellig bijkletsen en ons inschrijven. Mijn moeder komt later ook om foto’s te maken en om ons aan te moedigen. Om 15.00 begint de 10 km en ik hoop dan om 15.56 de finish over te gaan!

Morgen zal ik ook bekend maken hoeveel geld ik heb opgehaald voor S.O.S. Straathonden! Bedankt alle mensen die me hebben gesponsord!! Heel erg lief!

Mijn eetplan voor morgen

Ontbijt:
-groene smoothie met spinazie, banaan en kersen
-mueslireep met abrikozen en noten

Lunch (voor de run):
-multigraan wraps met zelfgemaakte humus, pompoen en wortel

Na de race:
-Vegadutchie hartje + kokosmelk + banaan

Diner:
-eten bij Jorieke 🙂

Zoals jullie misschien al op FB zagen, maakte ik een paar dagen geleden ‘boerenkool chips’. Dit is echt een geweldige ontdekking! Zout, knapperig, spicy en gewoon een heerlijke smaak die je nooit verwacht van boerenkool. En ook fijn: je kunt het eten zonder schuldgevoel 😉

Boerenkool Chips

Leuk voor op een feestje! Een grote bak met boerenkool chips en een bakje tomatenketchup ernaast. Boerenkool is een van de gezondste groente en bevat veel calcium, koper, ijzer en vitamine A, C en K. Ik kende boerenkool alleen van de stamppot, maar dit recept bewijst dat er nog veel meer mee te doen is!

 

Geïnspireerd door OSG

Ingredienten voor 1 portie

 

-3 boerenkool bladeren*
-1 tl paprikapoeder
-1 tl komijnpoeder
-zout en peper
-1 el olijfolie

-tomatenketchup om te serveren

Hele boerenkoolbladeren koop je op de markt of in de natuurwinkel.

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Scheur de bladeren van de steel in kleinere stukken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi de kruiden en peper en zout erover.

3. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven. Keer de chips daarna om en bak nog 5 minuten.

4. Serveer met tomatenketchup.

Na 20 minuten heb je knapperige chipjes

Heerlijk met 100% natuurlijke ketchup!

Ik ga zo lekker naar bed voor een lange nachtrust. Ben zo benieuwd hoe snel ik ga lopen! Tot maandag!

-x- Jolijn

2014-10-14T09:20:14+00:00Glutenvrij, Herfst, Lente, Snacks, Winter, Zomer|1 Comment

One Comment

  1. Marcella 24 september 2011 at 21:19 - Reply

    Wat goed dat je nieuwe schoenen hebt gekocht! Bij running world? Ik had persoonlijk geen blaren/last bij mijn nieuwe hardloop schoenen. Maar inlopen is idd wel altijd beter. Weet niet wat ik zou doen..

    Alvast heel veel succes!! 🙂

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.