Boekweit & Vanille Pannenkoekjes

[donotprint]

Lieve lezers! Hebben jullie een leuk weekend? Ik heb tot nu toe het perfecte weekend. Drankjes in de stad, uit eten, naar de film, een feestje en leuk gezelschap. En voor zometeen staat er een mountainbike-tocht door de bossen van Amersfoort op het programma. Zojuist hoor ik ook nog dat het dinsdag 15! graden wordt. Let the spring come!
[/donotprint]
Boekweit & Vanille Pannenkoekjes


Voor 1 hongerige eter!

½ cup boekweitgrutten, gewassen (of boekweitmeel)
½ cup water (of plantaardige melk)
1 egg replacer
1 el dadelstroop (of ahorn/agavesiroop)
snuf zout
½ tl vanillepoeder
½ geprakte banaan

Kokosolie

Toppings:

Boekweit
Kokosrasp
Chiazaadjes
Plakjes banaan
Notenpasta
Jam
Raw chocolade

1. Doe de boekweitgrutten in de keukenmachine en maal fijn tot er een ‘soort van’ meel ontstaat.

2. Meng in een kom het boekweitmeel met het water/melk, de eggreplacer, dadelstroop, snufje zout, vanille en geprakte banaan. Roer goed door tot een egaal beslag. Zet voor 10 minuten in de koelkast.

3. Verhit ongeveer een 1/2 eetlepel in een koekenpannetje en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Je kunt de pannenkoekjes warm houden in een voorverwarmde oven (100 graden).

4. Nu is het tijd om je eigen pannenkoekentoren te bouwen. Versier de toren met bijvoorbeeld: banaan, kokosrasp, boekweit, ahornsiroop, frambozen, raw chocolate, jam, notenpasta etc.

[print_link]
[donotprint]

[/donotprint]

2014-05-07T13:47:34+00:00Ontbijt & Brunch, Winter|18 Comments

18 Comments

  1. Fransje 4 januari 2015 at 10:19 - Reply

    Echt heel erg lekker, Jolijn! Wat een goed begin van de zondag 🙂

  2. rosalie 17 april 2014 at 09:36 - Reply

    ai ai die kleffe bende, hoe los ik dat op vraag ik me af en met mij zo te zien veel anderen?! vegadutchie, please help 🙂

  3. Tessa 1 februari 2014 at 17:25 - Reply

    Hey

    Ik heb 3 peren in de blender gedaan en deze door het beslag gedaan.
    Ipv een ei replacer heb ik dan gewoon ei gebruikt.
    Ook heb ik er wat rozijntjes bij gedaan.

    De eerste mislukte me, ik heb er wat melk bij gedaan.
    Als flensjes gebakken (3 a 4 per keer), eerst heet vuur en toen terug gedraaid.
    Het is een beetje aanvoelen wanneer je ze kan draaien maar als je ze klein houdt moet het willen. Het duurt iets langer dan pannenkoeken.

    Ik heb het verder niet versierd, en ik heb de banaan en siroop ook achterwege gelaten.
    Al met al niet meer vegan, maar nog wel erg zoet en lekker.

  4. Glutenvrij eten: where to start! 14 november 2013 at 20:52 - Reply

    […] en wat water, de kant-en-klare pannenkoekmixen zul je echt niet missen. Een lekker recept vind je hier. Glutenvrije pannenkoekjes op basis van boekweitmeel of rijstmeel zijn ook lekker en makkelijk om […]

  5. Els 12 augustus 2013 at 21:33 - Reply

    Net als Manja waren deze pannenkoekjes bij mij ook totaal geen succes, een grote kleffe boel is een goede omschrijving. Ik kon ze niet omdraaien, ze plakten de hele tijd vast (hoeveelheid olie maakte niet uit). Iemand een tip!

    • Jolijn 13 augustus 2013 at 07:58 - Reply

      Wat jammer! Ik ga ze z.s.m. nog een keer maken om te kijken waar het aan ligt. Heb je de egg replacer gebruikt? Je kunt ook iets minder melk toevoegen om te kijken of het dan een dikker beslag wordt.

      • Els 15 augustus 2013 at 08:15 - Reply

        Ik heb ‘no-egg’ egg replacer gebruikt van de ekoplaza en de boel ook echt even laten rusten voor het bakken. Het beslag was best wel dik in mijn ogen, en in eerste instantie werden er ook wel echt pannenkoekjes gevormd… tot ik ze om moest draaien. Toen werd het alleen nog maar een brei. Ik bakte ze in kokosolie & probeerde ook zonnebloemolie, maar dat had geen effect.
        Als je ze nog een keer maakt hoor ik graag wat ik zou kunnen verbeteren 🙂

  6. Thamar 7 april 2013 at 18:56 - Reply

    Hoi jolijn,

    Wat een fijne site!
    Ik heb vanmorgenje havermout uit de oven met banaan en appel gemaakt, mijn zoon van 6 en ik vonden het heerlijk, mijn dochter is wat lastiger met onbekende dingen en warm fruit helaas. Ik heb de toegevoegde zoeten weggelaten, miste het echt niet.
    Maar ik ben hier dus nieuw, wat is een egg replacer? En waar koop je dit? Woon in schagen, noord Holland.

    Groetjes thamar en bedankt voor al de inspiratie en leesplezier!

    • Jolijn 12 april 2013 at 06:06 - Reply

      Goedemorgen Thamar,

      Leuk dat jullie van het ontbijtje hebben genoten! Het warme havermoutontbijt is ook heel geschikt voor jonge kinderen.
      Een egg replacer koop je bij de Ekoplaza of een andere natuurwinkel.

      Liefs Jolijn

    • Marjon 17 september 2013 at 19:39 - Reply

      Hoi Thamar,

      Ik kom toevallig ook uit Schagen.

      Een egg replacer kun je kopen bij de Tuinen in het macado centrum.

      Succes!

      Groet Marjon.

  7. Marcella 25 maart 2013 at 19:06 - Reply

    Yum, die ga ik zeker eens maken!

  8. Eva 23 maart 2013 at 23:02 - Reply

    Gebruik je voor het meel gekookte of rauwe boekweit?

  9. Daniëlle 4 maart 2013 at 09:19 - Reply

    Dat ziet er echt heel erg lekker uit!

  10. Gineke de Witt Huberts 3 maart 2013 at 18:25 - Reply

    Hoi Jolijn,

    Ziet er verrukkelijk uit.

    Kan ik ook Hennep meel i.p.v. boekweit meel gebruiken? Groet Gineke

    • Jolijn 9 maart 2013 at 09:13 - Reply

      It’s worth a try!

  11. Manja 3 maart 2013 at 13:46 - Reply

    Ik ben ze nu aan het maken, maar het is een grote kleffe boel. Krijg er geen mooie pannekoekjes van 🙁 Wat doe ik fout?

  12. Emmelien 3 maart 2013 at 13:24 - Reply

    Ooh wat ziet dat er héérlijk uit! En wat een mooi bordje!

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.