Biet-Wortel-Appel Juice

En toen was het opeens 13 graden. Regen, wind, buien, koude handen, een loopneus. En eigenlijk vind ik het helemaal prima! Binnen de kaarsjes weer aan en s’nachts weer lekker koel slapen. En met Thailand in het vooruitzicht is geen enkel weer me te veel 😉 Omdat er op dit moment zware overstromingen in het gebied boven Bangkok zijn, denken Marcella en ik er wel over onze route om te draaien en eerst naar Laos te reizen. Heb me de afgelopen dagen wat ingelezen en Laos lijkt me echt geweldig. Het schijnt nog een beetje zo te zijn zoals Thailand 10 jaar geleden was.

Vandaag wandelde ik door een park in de buurt om bladeren en meer herfst ‘producten’ te zoeken voor in huis. Heb nu een schaal op tafel met schors, bladeren en van die geprikkelde bolletjes die uit de boom vallen. Het was zo mooi buiten. Het maakte me niks uit dat het regende.

Nu de koude periode er weer aankomt is het een goed idee je immuunsysteem een extra boost te geven, zodat je al die bacillen straks kunt afweren. Een hele goede manier om dat te doen is juicen. De gezondheidsvoordelen van juicen zijn oneindig:

– je neemt veel meer vitamines op, omdat je normaal nooit zoveel groente in 1 x eet
– het versnelt de stoelgang
– het gaat (huid) veroudering tegen
– omdat je de groenten rauw drinkt bevatten ze nog al hun goede eigenschappen
– het maakt je lever schoon

Daarbij is het heerlijk en simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een juicer kopen en een voorraad groenten en fruit aanschaffen.

Tips

– als je geen biologische producten gebruikt, dan kun je de groenten en fruit beter schillen.
– zorg ervoor dat je (als je een lekker drankje wilt) altijd een vrij zoete groente of fruit toevoegt. Dit is bijvoorbeeld wortel, biet, appel, peer of ananas.
– laat je creativiteit de vrije loop! Experimenteren is leuk! Wat dacht je van komkommer/bleekselderij/ananas/mint. Ook leuk voor op een feestje.

Herfstbooster

Ingrediënten voor 1 booster

– 2 middelgrote wortelen
– 1 rode biet, geschild
– 1 appel
– 1 cm gember
– 1/4 venkel

Haal alles door de juicer heen en drink direct op.

Make yourself healthy and enjoy the nature!

 

-x- Jolijn


One Comment

  1. […] Herfstbooster Meloen Appel Limoen Munt Sapje […]

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.