Bewuste Werkplek

dav

Na drie weken in de natuur geleefd te hebben was het raar om weer binnen te zitten. Ik voelde me in een hokje opgesloten. Van buiten waar iedereen met elkaar samenleeft naar binnen waar ik vaak alleen in mijn computer zit. Het voelde even niet goed. Dus skipte ik zo veel mogelijk laptoptijd en blokte even de gedachte dat ik blogs moest schrijven. Soms is de inspiratie er gewoon even niet. Je kunt dat natuurlijk best forceren, maar waarom niet even laten zoals het is. Er komt wel weer een golf nieuwe inspiratie als het tijd is. 

Ik zit vandaag voor het eerst op mijn nieuwe werkplek en dat voelt als een nieuwe start. Drie jaar heb ik er tegenaan gehikt om ergens te gaan zitten, maar een paar weken geleden vond ik toen ik niet meer op zoek was opeens De Bewustzijnsschool in De Pijp in Amsterdam. Ik deed er een lezing en zag op internet dat ze ook ZZP-plekken hebben. Ik voelde meteen dat dit het zou worden. Tof is dat, dat dingen soms opeens op zijn plek vallen. Vandaag is de eerste dag dat ik hier zit. In het midden van de lange tafel waar we aan zitten staan bloemen, planten en kruiden die je kan plukken voor in de thee. Hoe te gek?! Verder is het een grote, lichte ruimte waar veel licht naar binnenvalt en zitten er allemaal inspirerende mensen. Ik moet eerlijk zeggen dat het vanochtend ook zalig voelde dat ik ergens naartoe moest. Tas in pakken, lunch in een bakje en ergens heen te fietsen. In plaats van eerst nog uren in huis te rommelen of naar een koffietentje te gaan met het idee dat ik over drie uur weer terugga naar huis om te lunchen.

Het te gekke is dus dat we hier met allemaal mensen zitten die met bewustzijn en duurzaamheid bezig zijn. Een fotograaf, een yogalerares, een psycholoog, een schrijver etc. We kunnen elkaar dus versterken en samen mooie dingen opzetten. Ik heb me er toch zin in! Voel dat er mooie dingen gaan ontstaan hier.

Soms hebben zaken gewoon tijd nodig om op zijn plaats te vallen. Dat die werkplek er nog niet eerder kwam was niet voor niks. Dat begin ik steeds meer te accepteren en begrijpen. Voor mij zijn twee dingen belangrijk om in mijn achterhoofd te houden. Vertrouwen hebben dat alles goed is zoals het nu is, wat het ook is. En positieve gedachten blijven denken oftewel: blijven denken aan waar je naartoe wilt, in plaats van waar je niet heen wilt. Je krijgt terug wat je denkt (kijk hier eens voor meer inspiratie daarover). Dit klonk een tijdje geleden voor mij nog erg vaag, maar ik ben erachter gekomen dat het waar is door het te proberen. Dus gewoon maar eens een dag hele positieve dingen gedachten uitsturen. Denken aan wat ik graag wil, denken aan waar ik dankbaar voor ben. En wat gebeurt er? Ik krijg het terug. Fijne mensen komen op mijn pad, opeens een financiële meevaller en nieuwe kansen voor op het werk. Makkelijk is het niet, 80% van je gedachten zijn herhalende gedachten die patronen zijn geworden. Het vergt dus discipline en doorzettingsvermogen om een nieuw patroon te creëren van positieve gedachten. Maar het resultaat is mooi. Je gaat meer zien en voelt meer liefde en dankbaarheid. High five for that!

Benieuwd hoe het gaat met mijn project: less is more? Volgende week een update. En ik ben bezig met een blog over de knapperigste zoete aardappel frietjes met vegan mayo.

Geniet van de mooie dag! X Jolijn

dav

2016-05-09T10:32:12+00:00Inspirerend|11 Comments

11 Comments

 1. Sanne 11 mei 2016 at 10:01 - Reply

  Wat een mooi bericht Jolijn!
  Gefeliciteerd met je nieuwe werkplek, het klinkt inderdaad super fijn! Ik hoop ook voor je dat het zo fijn blijft als het nu voelt voor je. En wat die gedachten betreft, ik denk echt dat je daar gelijk in hebt. Laatst had ik het daar nog met iemand over, of las ik het ergens.. ik weet het niet meer precies. Maar in ieder geval over de gedachten en dat het inderdaad discipline vergt om positievere gedachten te blijven herhalen in plaats van die negatievere gedachten.
  Liefs

  • Jolijn 12 mei 2016 at 08:21 - Reply

   Hi Sanne, dank je! En inderdaad bijzonder van die gedachtes hè. Als je er in investeert heb je er voor altijd profijt van. Liefs!

 2. Jeanneke Haan 10 mei 2016 at 17:45 - Reply

  Ik zit uitbuikend van je Chili sin carne, (die ik voor het eerst heb gemaakt en ik goddelijk vond!) dit verhaal te lezen en kreeg spontaan zin om dat aan je te laten weten! Ben benieuwd naar de volgende recepten in je boek!

  • Jolijn 12 mei 2016 at 08:22 - Reply

   Wat lief! Goed dat hij zo lekker was 🙂 X

 3. Claudia 10 mei 2016 at 14:12 - Reply

  Ahh wat goed, klinkt als een heerlijke plek!

 4. miriam 10 mei 2016 at 11:38 - Reply

  Jolijn,

  Bedankt voor je inspirerende woorden. Ik ben sinds kort een andere richting ingeslagen om mijn dromen waar te maken. Nu ik de stap heb gemaakt, tijd en geld heb geinvesteerd, voelt het fantastisch. Jouw onderstaande twee punten kwamen op het juiste moment, bedankt! 🙂 En veel succes op je nieuwe werkplek (en dus nog meer ruimte om anderen te inspireren ;))

  “Voor mij zijn twee dingen belangrijk om in mijn achterhoofd te houden. Vertrouwen hebben dat alles goed is zoals het nu is, wat het ook is. En positieve gedachten blijven denken oftewel: blijven denken aan waar je naartoe wilt, in plaats van waar je niet heen wilt. Je krijgt terug wat je denkt.”

  • Jolijn 12 mei 2016 at 08:22 - Reply

   Wat super om te horen! En knap dat je voor je dromen hebt gekozen. Heel veel succes met alles! X

 5. Selma 9 mei 2016 at 15:07 - Reply

  Wat fijn dat je nieuwe werkplek je zo’n goed gevoel geeft!

 6. Wieneke 9 mei 2016 at 14:35 - Reply

  Wat een fijn, positief stuk! Ik voel wat je beschrijft. Goed bezig Jolijn!

  • Jolijn 10 mei 2016 at 07:28 - Reply

   Dank je! Leuk dat je het herkent!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.