Tien uur per dag in de keuken. Elke dag in de supermarkt. Een koelkast waar wel 20 mensen uit mee kunnen eten. Een computer die overloopt van de foto’s. Just another day in het leven van iemand die een boek maakt.
In de herfst komt ons boek uit en dat betekent dat we voor mei alles af moeten hebben. Dat betekent zo’n acht recepten per week. Inclusief verhaaltjes schrijven, foto’s maken en de recepten opsturen naar testpersonen. Doorbikkelen dus.
Op dit moment ben ik dan ook een beetje afwezig. Alles is gefocust op het boek. Dag in en uit recepten testen.
Recepten testen is heel veel verleiding. Al die lekkere dingen die de hele tijd in de keuken staan. En één hapje worden er vijf en dan tien! Ik probeer daarom drie keer per dag goed te eten (vooral ontbijten) en daartussen alleen hapjes te nemen om recepten te proeven. Ik zou liegen als ik zeg dat het altijd lukt. Vooral als ik dingen als Tarte Tatin maak.
Weten jullie nog dat ik deze boekweitcrème deelde? Het was een van de populairste recepten ooit dus ik vond het tijd voor een update. Eentje waarmee je meteen in de lente-stemming komt! Een fruitig ontbijtje dat je tijdens de warme dagen nog kouder kunt maken door bevroren fruit te kiezen. De smaak van boekweit is uitgesproken en nootachtig en daarom ideaal om te combineren met zoete en frisse producten. Boekweit is het ‘graan’ dat de langste transitietijd door je lichaam heeft en daarom blijf je er lekker lang vol van zitten. Boekmaakvoedsel dus!
Banaan & bosbessen boekweitcrème
Voor 2 personen
1 cup / 170 gram boekweitkorrels, nachtje geweekt
1 banaan, mag bevroren – lekker in de zomer
1 medjouldadel, ontpit
1 el amandelpasta
1 tl vanille-essence
1/2 cup / 125 ml amandelmelk
snuf zout
1 cup / 100 gram bosbessen, mag bevroren
1 el ahornsiroop
topping ideeën: granola, gehakte nootjes, hennepzaadjes, cacaonibs
Meng in de keukenmachine de bosbessen en ahornsiroop zodat er een saus ontstaat. Verdeel dit over twee glazen.
Spoel de boekweitkorrels af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine met de banaan, medjouldadel, amandelpasta, vanille-essence, amandelmelk en snuf zout. Laat draaien tot een romige crème ontstaat. Verdeel de crème over de glazen.
Voeg jouw toppings van keuze toe en enjoy!
Liefs Jolijn
Ik heb ‘m al een paar keer gemaakt en vind ‘m heerlijk!
Wat leuk! Hoop dat je er nog vaak kan genieten. X
Ziet er heerlijk uit. Deze ga ik zeker een keertje maken.
Wat een heerlijk recept! Kun je dit ook bewaren als je over hebt?
Ha Lenneke, ja je kunt het wel een dagje in de koelkast bewaren 🙂
Klinkt echt onwijs lekker! Kan dit ook met boekweitvlokken?
Liefs
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day! “A rut is a grave with the ends knocked ou.#8t&221; by Laurence J. Peter.
Leuk! Je andere boekweitcrème vaak gemaakt, deze ga ik ook snel maken. Dank voor het delen! Week je voor dit recept ook de boekweit voor gebruik?
Succes met de boek-voorbereidingen! Ik ben heel benieuwd.
Goeie! Ik heb het er meteen bijgezet :-). Thanks!