Avocado & Vijgen Detox Smoothie

detox-smoothie-avocado-groene-recept2

Maandag ben ik met mijn jaarlijkse lentedetox begonnen. Ik keek er al weken naar uit om mijn leef/eetpatroon even te versimpelen. Het voelt goed om niet na te denken over wat ik ga snacken, want ik doe het simpelweg nu niet. Daarnaast klaag ik als het goed is 21 dagen niet. Oké dat is nog niet helemaal gelukt. Ik heb wel een bandje om mijn arm en als ik klaag en gaat het bandje naar mijn andere arm. Heel interessant om te doen. Pffff, wat een rotweer buiten, wordt: yes, het regent, dan ga ik lekker binnen een muziekje opzetten en een kop thee maken. Sounds good toch? Ik word er tot nu toe in ieder geval blij van.

De detox duurt 21 dagen. Tijdens deze drie weken skip ik:

Koffie & alcohol
Dierlijke producten
Gluten
Suikers (ook vervangers zoals ahornsiroop)
Pindakaas
Klagen
Te hard sporten
Te grote porties

Juist wel veel:

Verse groenten
Fruit, maar niet te veel
Volle granen
Gezonde vetten
Kiemen
Olijven
Groenten stomen
Kruidenthee

Positieve gedachten
Yoga & meditatie
Schrijven
Sauna
Massage
Wisseldouches
Wandelen in de natuur

Ik eet dus wel drie keer per dag een (warme) maaltijd. Ik merk meteen dat ik minder zin heb om te snacken. Normaal eet ik tussendoor altijd wel een paar dadels, een smoothie of een lekker zelfgemaakt koekje/taartje. Gisteren verlangde mijn lichaam er al niet meer zo naar. Een goed gevoel!

In mei ga ik ook een begeleide detox organiseren waar jullie aan mee kunnen doen. Daarover snel meer.

detox-smoothie-avocado-groene-recept1

Avocado & Vijgen Detox Smoothie

Deze smoothie is vol van smaak en textuur. De avocado zorgt ervoor dat je er wel een paar uur op vooruit kan. De vijgen voegen net een beetje zoetheid toe. Spirulina is een alg die bekendstaat als reiniger van het lichaam. Kom maar op met die energiekick!

Voor 1 smoothie

250 ml plantaardige melk, zoals amandelmelk
1 rijpe avocado
1 stengel bleekselderij
2 gedroogde vijgen
1 tl spirulinapoeder
snuf vanillepoeder

Doe alle ingrediënten in de blender en laat ze draaien tot een egale smoothie is ontstaan. Eet langzaam op met een lepeltje.

detox-smoothie-avocado-groene-recept3

Give Away: 2 x Goodbyn Lunchbox

joco-cup-groen-meeneembeker
detox-smoothie-avocado-groene-recept

Van Grassys kreeg ik de Joco Cup & Goodbyn lunchbox opgestuurd om te testen.‘Grassys staat voor het vermarkten van vernieuwende en stijlvolle producten die waarde toevoegen aan een gezonde en duurzame levenstijl.’ Met de Joco Cup & lunchbox ga je helemaal voorbereid op pad. Ik ben vooral van de cup al helemaal fan. Heerlijk om mee te nemen op de fiets, in de auto of tijdens een wandeling. Hij pakt stevig vast door de anti-sliprand. Neem hem mee naar je favoriete koffietentje, zodat je geen weggooibekers meer mee hoeft te nemen; meteen een duurzame investering. In veel andere landen is het al heel gebruikelijk om je eigen beker mee te nemen naar een koffietentje. De Goodbyn lunchbox heeft verschillende vakken zodat je je chocoladekoekjes niet op je rijst hoeft te leggen. Heel fijn ook. Er kan lekker veel in, zodat grote eters goed aan hun trekken komen.

Beide producten zijn 100% bpa vrij.

Goed nieuws! Ik mag twee groene lunchboxen weggeven. Wat te doen? Laat hieronder een reactie achter welke lunch jij in de lunchbox wilt meenemen.

Vrijdag maak ik bekend wie heeft gewonnen!

x Jolijn

36 Comments

 1. suus 1 mei 2015 at 18:46 - Reply

  Wat een geweldige box, super met de indeling…
  Ik zou een salade van spinazie, puntpaprika, bleekselderij, huttekase, peper en zout, zongedroogde tomaat, olie van zongedroogde tomaat, kappertjes en advocado in een vakje doen. Bananenbrood met noten en vijgen in het andere deel en geroosterde kikkererwten met zout en peterselie in het laatste deel…. Super lekker en makkelijk meenemen in deze box…

 2. Drumles Den Haag 10 april 2015 at 12:34 - Reply

  Ziet er echt superlekker en gezond uit. Mooie kleur groen zeg! Ik ga hem zeker eens maken. Drink nu vooral slowjuices, maar een smoothie zo nu en dan is toch ook best lekker 🙂

 3. Annemarie 31 maart 2015 at 17:30 - Reply

  Ohw, wat zou ik allemaal meenemen in deze mooie box! Ik denk aan de hummus zonder knoflook, rauwkost en een stuk banana blueberry bread, of de Turkse bulgur salade, mini quiches met ui en champignon en de exotische bounty! Heerlijk, krijg er spontaan trek in, ben wel benieuwd….. zou ’t passen……..;)

 4. Anita H. 30 maart 2015 at 23:11 - Reply

  Wat een leuke en praktische lunchbox! Ik werk altijd met losse plastic zakjes. Niet praktisch, niet charmant, niet milieuvriendelijk; I know. Ik neem vaak noten en rauwkost mee. En zachte geitenkaas als dip. Dat kan dus allemaal in die box. Maar ik kan vanalles bedenken. Volgens mij past knäckebröd ook erin (grootste vak).

 5. nanette 28 maart 2015 at 21:46 - Reply

  beste jolijn,sinds een paar maanden volg ik met veel plezier je blog. Vooral je ontbijtrecepten zijn favoriet, je muesli from paradise en boekweit granola worden wekelijks nieuw gebakken. Deze shake is super, een hele verrassende combi, die houden we er ook in. Aan de detox doe ik dit keer niet mee, door mijn menu aan te passen naar veganistisch, weinig gluten, geen suiker, koffie en alcohol, voel ik me superclean en ben in een kleine 3 masnden 15kg lichter, laat de lente maar komen! p.s. je faam reikt over de grenzen want wij wonen in Spanje 😉

  • Jolijn 30 maart 2015 at 13:48 - Reply

   Wow wat te gek zeg! Goed bezig. Blij om te horen dat de recepten je bevallen. Ga zo door!

 6. Jorien 27 maart 2015 at 09:33 - Reply

  Zodat ik niet elke keer 3 of meer bakjes hoef mee te sjouwen zodat niet alle smaken door elkaar gaan lopen. De standaard broodtrommel is hier voor uitermate geschikt, en ook erg fijn om de beginnende detox vol te houden.

  Fijne dag!! En succes met de verdere detox 🙂

 7. Marla 27 maart 2015 at 09:17 - Reply

  Hai Jolijn!

  Ik heb een soort gelijke detox gepland vanaaf 13 april. Ik heb echter eeen vraag waar ik al heeel lang mee rondloop en niemand me echt verder ken helpen. Detox en borstvoeding?! Wat is wijsheid? Wat kan en wat kan niet? Wordt mijn dochtertje ook groen? 😉 heb je tips! Ik zou de leuke groene lunchbox dus ook heel goed in kader van een gezonde groene detox kunnen gebruiken. 2 vakjes voor mama en 1 voor de kleine groene spruit. Want delen maakt me het allergelukkigst en alles wat je deelt, vermenigvuldigt! Dank voor je blog
  Lieve groet marla

  • Jolijn 27 maart 2015 at 15:21 - Reply

   Hallo lieve Marla,

   Haha, ze wordt misschien wel een beetje groen van binnen ;). Ik denk dat je heel goed een milde detox kan doen, want je kiest er dan alleen voor om een korte periode moeilijk te verteren producten weg te laten. Als je zorgt dat je genoeg binnenkrijgt (ook vetten d.m.v. olijfolie, een handje noten of avocado) dan is dat prima.

   Heel veel plezier en succes en geniet van je dochter.

   • Marla 30 maart 2015 at 18:05 - Reply

    Lieve Jolijn! Dank je ! Fijn dat iemand mee denkt. Ik ga zeker beginnen binnenkort, maar nu wel benieuwd naar jouw begeleide detox? Kan ik daar meer informatie over vinden? Nogmaals dank. Ik vind jullie blogs zoo eerlijk en leerzaam en leuk dat ik zeker blijf lezen. Ook erg leuk dat Sjoerd af en toe blogt! Even een ander perspectief. ( ik heb een hele kleine tip nav jullie super gave vernieuwse website: mischien handig als je ergens meteen kan zien welke tools je nodig hebt (bv keukenmachine, blender etc! Soms zware dobber als ik helemaal in je blog en recept zit en dan heb ik de juiste machine niet. Maar dat kan aan mijn enthousiasme liggen ;)) detox ze! Lieve groet Marla

 8. De Notenbar 26 maart 2015 at 21:40 - Reply

  Elk weekend sta ik een hele dag alleen achter mijn notenkraam met lekker veel gedroogde vruchten, pitten, zaden en ander lekkers. Die dingen hoef ik dus zeker niet mee te nemen in de lunchbox. Maar omdat ik toch graag varieer tijdens zo’n lange dag met telkens korte momentjes tijd om te eten/snacken, neem ik altijd een grote pot mee met vers fruit, een maaltijdsalade, zelf gedroogde crackers, … Helaas heb ik geen plaats voor allemaal aparte potjes waardoor alles op 1 hoop ligt. Zo’n groene lunchbox zou dat probleem verhelpen en mijn dag een stuk aangenamer maken.
  Weet je dat al heel veel klanten (in België want daar sta ik op de markt) jouw website ondertussen kennen? Ik verwijs ze vaak naar daar om met onze heerlijke producten aan de slag te gaan.

  • Jolijn 27 maart 2015 at 15:22 - Reply

   Wat leuk om te horen zeg! Dank dat je ze naar me doorstuurt 🙂 Ik heb net gehoord dat mijn boek ook in België in de boekhandels komt en daar ben ik superblij mee.

   Fijn weekend. Groetjes Jolijn

 9. Maartje 26 maart 2015 at 18:27 - Reply

  Oh wat een leuke en praktische lunchbox! Doet me een beetje denken aan die schattige Japanse Bentoboxen.. Ik ben zelf de Tupperware-queen tijdens lunch tijd, maar deze is ook nog eens BPA vrij, perfect!. Ik verricht lichamelijk erg fysiek werk en kom dan ook altijd met een goed gevulde lunchbox naar werk.

  Ik zou meenemen: Vakje 1: ronde bruine rijst Vakje 2: je geroosterde Venkelsalade (heb deze in korte tijd al 2x gemaakt, wat een goed en eenvoudig recept!) Vakje 3: “pick me up snacks” zoals dadels gevuld met wat tahin en een walnoot, een stukje citroen en gember voor in mijn kopje thee, wat rozijntjes

  In de Cup zou ik dan geen koffie maar appel/banaan boekweit pap meenemen, of gebruiken voor de dressing van de Venkelsalade.

  Succes met je detox, ik kijk uit naar je verhalen/recepten!

 10. Eliza 26 maart 2015 at 16:56 - Reply

  Hoi allemaal,

  Ik zou een vakje van de box vullen met stukjes zoete rode paprika, een vakje met een broodje en een vakje met dadeltjes. Dit was het eten van mijn dochtertje vandaag op school 🙂 En groen is haar lievelingskleur!

  Groetjes

 11. Anique 26 maart 2015 at 16:38 - Reply

  Die smoothie ga ik snel eens proberen! 🙂
  En in de lunchbox zou ik elke dag wat anders doen, Dan een restje avondeten van de vorige dag met wat fruit, Dan een versgemaakte lunch met quinoa en zoete aardappel of avocado. Zo’n box zou echt super zijn om te winnen want loop altijd te hannessen met mijn veel te grote box die nauwelijks in m’n tas past 😉 Die aparte vakjes zijn ook superhandig zeg!
  Ik vroeg me trouwens af waarom je ook geen gestoomde groenten eet in deze detox? Is stomen niet goed?

  Groetjes

 12. hanne 26 maart 2015 at 15:15 - Reply

  Wat een fijne lunchdoos! ik zou hem echter niet vullen en meenemen, maar vullen en meegeven aan iemand anders, die moeite aan het doen is wat bewuster/ gezonder / meer vega (n) te eten: een zwangere vriendin misschien, een collega die de diagnose Chrohn kreeg, of iemand die meedoet aan een detox of challenge. deze maand zou dat mijn mama zijn, die tijdens ’40 dagen zonder vlees’ probeert bewuster om te gaan met haar vleesconsumptie. Zij kreeg vandaag een salade met zwarte boontjes, mango, advocado, een portie geroosterde of gestoomde brocolli en zonnebloempitjes, en een restje quinoa. of toch maar zoete aardappelpartjes? smakelijk allemaal!

 13. Debora 26 maart 2015 at 09:33 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik doe met je mee, al is het misschien niet zo zeer een detox wat ik doe, maar wel even een “strenge” periode, waarin ik geen vlees (helemaal vegan vind ik nog zo moeilijk, bio kaas en bio eitjes kan ik nog niet missen…) zo min mogelijk (tarwe)gluten, geen alcohol en zo min mogelijk suiker(vervangers) wil gebruiken. Mijn lichaam snakte er naar! Nu alleen nog wat meer uurtjes slaap krijgen, en wat vaker een wandeling naar buiten en dan ben ik ook goed op weg 😉
  Wat Suzanne zegt, over de BPA en vervangende stoffen, dat snap ik. Van de andere kant: waar moet ik mijn gezonde eten en drinken dan in meenemen? Er zijn wel metalen lunchboxjes, maar of die ook zo goed afsluiten weet ik niet… En ik weet niet of de productie daarvan veel ‘groener’ is?
  Voor mijn (gepimpte) water ben ik in ieder geval erg blij met mij Dopper. En deze groene lunchbox van jou lijkt me super handig! Vandaag zou ik er mijn mediterrane linzensalade in gedaan hebben, met de avocado en rucola apart, zodat het lekker fris blijft. En een handje nootjes in het andere vakje. Een andere keer mijn kikkererwten/grapefruit salade met een stukje bananenbrood, of gedroogde abrikozen of…. enz. enz. Inspiratie te over! 🙂
  Succes met je detox! En bedankt, je hebt me aan het denken gezet. Hoe vaak klaag ík eigenlijk…?

  • Jolijn 30 maart 2015 at 13:51 - Reply

   Ha Deborah, je hebt de bentobox gewonnen! Gefeliciteerd :). Stuur je me even je adres door? Dan komt hij naar je toe. Liefs Jolijn

   • Debora 8 april 2015 at 19:50 - Reply

    Heel erg leuk Jolijn, bedankt!
    Ik heb je een berichtje gestuurd.

    liefs
    Debora

 14. Nee ske 26 maart 2015 at 07:34 - Reply

  Die smoothie ziet er lekker uit en je detox klinkt fijn 🙂

  Ik ben heel erg fan van lunchboxje, want ik neem altijd mijn eigen lunch mee naar school. Vaak reis ik wel meer dan 1,5 uur heen met de trein dus dan is het wel fijn als niet alles door elkaar gaat onderweg! Ik heb ook altijd honger omdat ik vanwege de reistijd vaak heel lang van huis ben. Ik zou er bijvoorbeeld een bonen/linzenmengsel in doen met kruiden, in het bakje daarnaast rijst of zoete aardappel en in het bakje daarnaast nog wat plakjes avocado met limoensap. hmmm ;D

 15. Chantal 26 maart 2015 at 07:11 - Reply

  Super, en op de koop toe 100% bpavrij!

  Ik zou er gewoon elke dag iets anders in meenemen. 🙂
  Met mn biogroentjes van de zelfoogsttuin is er binnenkort weer keus te over om lekkere slaatjes en gerechtjes te maken.
  Hij lijkt me ook ideaal voor de picnic!
  Laat de zon maar schijnen……

 16. Suzanne 26 maart 2015 at 07:05 - Reply

  Hoi Jolijn,

  leuk dat je een nieuw product wilt delen. Helaas is BPA vrij voor mij ook een NO GO!
  Plastic blijft plastic. De BPA vervangers zoals Bisfenol A en S beloven ook niet veel goeds.
  Verder ben ik fan van je, dat weet je.

  warme groet, Suzanne

  • Jolijn 27 maart 2015 at 15:23 - Reply

   Ik ga daar eens wat meer over lezen. Heb me er nog niet in verdiept. Dank voor de tip 🙂 Fijn weekend!

 17. Joke 26 maart 2015 at 06:58 - Reply

  Ik wil iedere dag iets anders meenemen omdat variatie zo belangrijk Is voor een gezond eetpatroon. En daar Is deze box zo ideaal voor omdat je er meerdere kanten mee op kan! Een paar opties: allerlei verschillende salades met rauwe groentes, allerlei pitten en zaden, aangemaakt met zelfgemaakte hummus ( die ik alaltijd op voorraad heb staan). Verder nog gebrande kikkerwten, boerenkool chippies of andere chippies, noten, wat ffruit, leftovers van de vorige dag. een bietenbrownie enz. En tot slot nog: ik zou de box willen uitproberen om te bekijken of ze verkocht zouden kunnen gaan worden op het foodfestival wat ik organiseer… .

 18. Anja 26 maart 2015 at 05:57 - Reply

  Mooi! Ik zou 1 vakje doen met nootjes en gedroogd fruit. 1 vakje met de vegan Powersalade van de Vegarevolutie en 1 met bananenbrood. Yummie!!

 19. Judith 26 maart 2015 at 01:18 - Reply

  Leuke actie, en mooie lunchbox! Ik zou het handig vinden om één vak te gebruiken voor restjes, één voor iets als quinoa of bruine rijst, en de derde voor verse groenten of fruit. Met zo’n vrolijk groene box wordt je lunch vanzelf een feestje.

 20. Joyce 25 maart 2015 at 21:52 - Reply

  Leuk de lunchbox. Ik zou er mijn eenvoudige salade bestaande uit ijsberg, mix van komkommer, tomaat, rode ui, pijnboompitjes, en de mozzarella heerlijk apart in mee kunnen nemen.

 21. Nina 25 maart 2015 at 20:53 - Reply

  Net waar ik desperate naar op zoek was!!
  Ik ben van plan om het roer om te gooien en lekker gezond te gaan leven. (dus geen ongezonde kantine dingen
  tijdens de lunch). Ik ben van plan om lekkere salades mee te nemen en fruit 😀 Lekker voor de warme daagjes:)

  Dagdag XX
  p.s je blog is echt super inspirerend en je recepten zijn heerlijk!

 22. Sandra 25 maart 2015 at 20:31 - Reply

  Wat een fijne lunchbox….ik wil zo graag van de boterhammen af maar wordt kriegel van bakjes met loslatende deksels….ik zou een broccolisalade meenemen, wat boerenkoolchips en geroosterde kikkererwten, Heerlijk. Veel succes met kiezen en geniet van je detox

 23. Barbara Huizenga 25 maart 2015 at 20:30 - Reply

  Ooooh!!! Die is handig!!! Mijn tas barst nu uit zijn voegen met al mijn losse bakjes, dit is superhandig. Ik zou er vanalles indoen: tonaatjes, appeltjes met kaneel, bananenbrood, geroosterde zoete aardappel (verslaafd!!!), dadels, crackers, fruit….moet ik nog doorgaan? Ik heb nu al honger….

 24. Marjan 25 maart 2015 at 18:39 - Reply

  Ik net gestart om de inhoud van m standaard broodtrommel voor naar het werk af en toe te vervangen door iets anders zoals een salade, restje warm eten van de vorige dag. Deze lunchbox zou een goede stok achter de deur zijn om dat voort te zetten.

 25. Martin 25 maart 2015 at 18:04 - Reply

  1- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
  2- Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.
  3- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.
  4- Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

  • Jolijn 27 maart 2015 at 15:25 - Reply

   Oeh, dat klinkt heerlijk met die pistachenoten. Hmm 🙂

 26. Meike 25 maart 2015 at 17:27 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Ben ook maandag begonnen met mijn jaarlijkse detox. Die lunchbox met verschillende vakjes lijkt me wel een handig hulpmiddel. Nu is het slepen met allerlei bakjes met lekkers, zoals vandaag bv mijn quinoasalade met peterseliepersto, baby-avocado (benieuwd of die in de lunchbox passen?!) en hazelnoten.
  Succes verder de komende weken! En ik hou je FB/blog in de gaten voor nog meer lekkere detox-recepten.
  Groet, Meike

 27. Eefdekker 25 maart 2015 at 17:25 - Reply

  Oh wat heerlijk als ik mijn lunchsalade mee kan nemen en de noten en sausje of feuit pas op het laatset moment kan mengen! Lijkt me een heel fijne lunchbox! Graag.

 28. Sanne 25 maart 2015 at 17:06 - Reply

  Wat een leuke lunchbox! Ik zou er mijn maaltijdsalade in meenemen, bestaande uit gekookte zilvervliesrijst, geroosterde zoete aardappels, spinazie, tomaatjes, komkommer, avocado, humus en zonnebloempittenpitjes. Heerlijk!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.