Na een paar dagen
sniffen, hoofdpijn, koorts, onrust, doen alsof ik beter ben, toch maar weer in bed gaan liggen, liters gemberthee, liters groene smoothies, naar buiten staren, me afvragen wat je eigenlijk allemaal voor nuttige dingen kunt doen als je ziek bent, wollen mutsen en dikke sjaals, toch maar even naar buiten gaan en uitgeput weer binnenkomen en me vervolgens afvragen of ik al beter zou zijn geweest als ik al die tijd was blijven liggen….
is het gelukkig weer tijd voor ‘normale’ zaken. De gember heeft zijn werk gedaan en ik ben er weer bijna bovenop. Tijd om me klaar te maken voor Frankrijk waar ik morgen met Willemien en Simone van Retreatyourself naartoe rijd voor een Yoga en Mindfulness retreat in Marnay sur Marne. Op het menu staan allemaal lekkere & gezonde herfstrecepten, zoals een pompoen-kurkuma smoothie (volgende week op mijn blog), geroosterde seizoensgroenten en warme appeltaart (gezonde versie natuurlijk, duhh). Doei Nederland, tot volgende week!
Appel, gember & kaneel kickstart
voor 1 bakje
1 appel, in stukjes
1/2 banaan, in stukjes
1 el kokosolie
1 el ahornsiroop
1/2 cm geraspte gember
1/2 tl kaneel
1/3 cup havervlokken
1/3 cup havermelk (met vanillesmaak) of andere plantaardige melk
1/3 cup water
1 el chiazaadjes
paar geroosterde hazelnoten, gehakt
Verwarm in een klein steelpannetje de kokosolie. Voeg de appel, gember, banaan en ahornsiroop toe en bak 2 minuutjes op laag vuur. Roer de havervlokken, kaneel & chiazaadjes erdoor en giet het water en de havermelk erbij. Laat zachtjes doorkoken totdat de havervlokken alle melk hebben opgenomen. Zet het vuur uit en schep in een schaaltje. Serveer met de geroosterde hazelnoten en eventueel nog een scheutje ahornsiroop.
Oktober is er. Mijn favoriete maand. Bladeren, kleuren, wandelingen door het park, wind, kastanjes, pompoenen, appels plukken, appeltaarten, chocolademelk, filmpjes op de bank, mijn verjaardag, veranderingen, lang in bed blijven liggen als het buiten regent en kaneel strooien waar het mogelijk is. Wat vind jij leuk aan de herfst?
Hey Jolijn! Ik ga vandaag dat receptje eens maken 🙂 Vroeg me juist af hoeveel dat dan juist is in cup? Heb gezien dat je dat nog zo opschrijft bij nog recepten maar weet niet hoe hoe af te meten. Alvast bedankt !!!
Oe wat een lekker receptje is dit. Ik heb er zelf rozijnen aan toegevoegd. Ook erg lekker.
Dit is zooo lekker! :D:D
Ik eet tegenwoordig bijna elke ochtend een ontbijt receptje van jou, Jolijn! Ze zijn allemaal zó lekker! Ik ben niet zo’n grote gember fan, maar we hadden nog een stukje liggen wat anders waarschijnlijk over de datum gaat, dus heb ik toch dit recept gemaakt. Mijn vertrouwen in je ontbijtjes is gelukkig niet beschaamd, want het was weer heerlijk! Ik heb er zelf ook nog wat mandarijnpartjes door gedaan (vooral voor de kleur eigenlijk, dat frist het zo lekker op!) en dat was ook erg lekker.
Wat goed om te horen! 🙂
Hoi Jolijn, Wat heb je toch steeds weer heerlijke, verzorgde recepten! Ik ga dit morgen uitproberen… Herfst: binnen gezellig maken, maar ook lekker door de prachtig gekleurde bossen struinen, paddenstoelen bewonderen, lucht opsnuiven, foto’s maken en daar aquarellen van maken……. Als jij nog mooie foto’s hebt……..
Groetjes,
Petra
Dit heb ik vanmorgen gemaakt en ik vond het heerlijk! Lekker die warme appel erdoor, echt een winters ontbijtje. Bedankt voor het recept!
Klinkt lekker dit recept.
De herfst is fijn!
Uhm..Ik geloof dat ik 365 dagen zomer wil…;)
Er is zo veel leuks te noemen over de herfst! Warme chocolademelk na een boswandeling, de houtkachel weer aan, heerlijke geuren in huis van de pompoensoep op het vuur, de truien weer uit de kast, maillots & dikke sokken (ik ben een echte koukleum), de mooie kleuren van de natuur..
what I like about Autumn…having a new lease on life and living with Vegadutchie : ) and eating all her noms.