Appel biscuits

Een van mijn favoriete blogs is Green Kitchen Stories. Een ontzettend inspirerend koppel ‘David & Luise’ uit Zweden maken geweldige vegetarische (en veganistische) recepten. Uren kan ik wegdromen bij blogs als deze. Zo reisden ze al samen met hun 1-jarige dochter van San Francisco naar Thailand wat een prachtige reeks foto’s opleverde. Ik zou zeggen: neem een kijkje…

Maandag maakte ik één van hun recente recepte ‘ Apple & Oat Biscuits ‘. Ik vind ze erg lekker (vooral warm!). Ze zijn niet erg zoet dus extra lekker met wat kokosboter en frambozenjam. Warme thee of chocomelk erbij. Laat het maar regenen…..

Appel biscuits


Aangepast recept van Green Kitchen Stories

Ongeveer 12 stuks

200 gram havervlokken, fijngemalen in de keukenmachine
150 gram speltmeel
3 el arrowroot
1,5 tl zuiveringszout (drogist)
1 tl zeezout
1 tl vanille
4 el sucanat

6 el kokosolie, kamertemperatuur
4 el tahin of andere notenpasta
1 cup sojayoghurt
3 kleine gerapste appels

Verwarm de oven voor op 225 graden. Mix de droge ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Kneed de kokosolie en tahin of notenpasta er met je handen doorheen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Roer er dan de sojayoghurt en appels doorheen en kneed nog een goed door met je handen. Voeg wat extra meel toe als het deeg te nat is.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm 12 balletjes van het deeg. Druk een beetje plat (ongeveer 3cm). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de biscuits erop. Bak ongeveer 15-16 minuten in de oven.

Snijd de biscuits door een smeer er een beetje kokosolie op en bestrijk met een van je favoriete jams.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk, zonnig weekend toe. Ik ga mijn verjaardag vieren met mijn lieve vrienden en familie, van de zon genieten en dansen als een gek op het Amsterdam Dance Event.

 

 

2014-05-08T13:55:52+00:00Herfst, Zoet|5 Comments

5 Comments

  1. Eva 23 maart 2013 at 23:23 - Reply

    Reiniginszout is hetzelfde als baking soda, wat heel goedkoop bij de toko te krijgen is, scheelt vrij veel met wat je ij de drogist betaald. En tevens een geweldige alleskunner, zo is het ook een goede shampoovervanging.

  2. celine 23 oktober 2012 at 09:07 - Reply

    Hoi! Ik ontdekt net je blog, super leuk, fris en vrolijk! Ik ben net ook een blog begonnen over veganistisch eten en over voedselallergieen. Ik gan nu bij jou nog even verder snuffelen door de posts. Fijne week!

    • Jolijn 23 oktober 2012 at 15:06 - Reply

      Toffe site heb je! Zet hem bij mijn favorieten. Geniet van de week 🙂

  3. Daniëlle 19 oktober 2012 at 15:13 - Reply

    Die zien er heerlijk uit! Bedankt voor het recept :).

  4. Mia 19 oktober 2012 at 13:26 - Reply

    nu de peren/chocoladetaart op is, moest ik wat nieuws verzinnen. Dit recept komt dus goed van pas. Daar beginnen we meteen aan.
    Leuke verjaardag Jolijn en geniet van alle mooie dingen en de lieve mensen die met jou zullen meevieren.

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.