Ananas Smoothie

Van die dagen dat je het liefst nog urenlang zou blijven liggen onder de warme deken terwijl de regen buiten verder tikt. Zo was vanochtend. En dat had een reden. Gisteravond gingen Sjoerd en ik naar ons favoriete restaurant in Amsterdam: de Golden Temple. We zaten op ons vaste plekje aan het raam tussen de gekleurde kussens in, shoeless. De muren in het restaurant zijn beschilderd met exotische tekeningen en overal staan kaarsjes. Het hoogtepunt is toch wel de bediening. Iedereen is zo relaxed en behulpzaam. Top. Het eten is een paradijs als je vegetarisch, vegan of glutenvrij eet. Denk aan spring rolls met pindasaus, de lekkerste Thaise curry ooit en Mexicaanse tortilla’s met zoete aardappel. HEAVEN!

We zijn flink losgegaan met sapjes, huisgemaakte nacho’s met guacamole, rode wijn, kitcheree, sticky tempeh met rauwe salade, chai met sojamelk en natuurlijk de onvermijdelijke vegan avocado lime pie.

Vanochtend was slaperig en zwaar. Gelukkig zag ik de ananas zwaaien vanuit de fruitmand en had ik al boekweit geweekt. De vitamientjes en vezels deden hun werk, want even later fietsen we met onze smoothiebuikjes fris en fruitig naar het werk.

Ananas Smoothie

1/2 ananas
2 grote bananen
200 ml water of plantaardige melk
handje verse munt
2 tl chiazaad
ongeveer 4 cm komkommer
1 cm gember, geschild
2 el boekweit, 1 nachtje geweekt *

*stimuleert de spijsvertering. Dus makkelijker naar de WC!

Ananas, bananen, water, munt, chiazaad, kokosrasp, komkommer, gember en boekweit. Alles mag in de blender op de hoogste stand. Serveer met een lepeltje of rietje.

PS 1 Volgende week krijgen jullie een recept van Sjoerd + toffe tips uit Stockholm waar hij met zijn moeder heen was. Ik ga in de tussentijd aan de slag met een Amsterdam Guide met onze favoriete plekjes! Stay tuned…
PS 2 Ik sta deze week in de GRAZIA met een interview over beauty! Je kunt het artikel over via Blendle lezen.

2 Comments

  1. Elsbet | La Vie Pure 20 augustus 2014 at 20:31 - Reply

    Mmm, lekker fris!

  2. Janneke 20 augustus 2014 at 10:02 - Reply

    Ananas met bleekselderij is ook heerlijk als smoothie 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.