Act like a kid

Touwtje springen. Weet je nog hoe je vroeger op het schoolplein stond? Uiterst geconcentreerd wanneer je erin moest springen. Ik was in ieder geval een zeer fanatieke springer! Donderdagavond besloot onze acroyogaleraar dat we ons weer eens zo moesten voelen. Dus daar stonden we dan. Wat gelach en ongemakkelijke blikken werden uitgewisseld, maar al snel zat iedereen helemaal in zijn rol en sprongen we achter elkaar het touw in. Vijftien volwassenen met allemaal een big smile op hun gezicht.

De kracht van activiteiten zoals touwtje springen is dat je even helemaal in het moment leeft. Er is geen tijd om na te denken of je zorgen te maken. En dat is precies wat ik ervaar tijdens een Acroyoga les. Je bent samen bezig ingewikkelde yogaposes uit te voeren, je moet op elkaar durven te vertrouwen en volgens mij heb ik lang niet zo hard gelachen als donderdagavond.  Natuurlijk is het even wennen als je ondersteboven hangt op de benen van iemand die je niet kent, maar hierdoor vallen barrières snel weg en er ontstaan bijzondere contacten. Ik kan niet wachten tot de zomer. Lekker in het park oefenen met een groepje vrienden (waar dan ook ter wereld!).

3 dingen die mij helpen in het moment te leven.

Reizen. Iedere reis die ik in mijn leven heb gemaakt staat in mijn geheugen gegrift. Als je op reis bent sta je meer open voor mensen, je doorbreekt even de dagelijkse sleur en komt vaak op nieuwe ideeën. Het idee voor de Sunday Vegan Brunch ontstond bijvoorbeeld in oktober toen ik aan het couchsurfen was in Berlijn. Je hoeft niet ver weg te gaan. Een weekendje in de Ardennen of Terschelling kan al heel verfrissend zijn!
Dansen. Een avondje dansen met vrienden is het fijnste wat er is. Helemaal opgaan in de muziek en even nergens aan denken. Muziek werkt voor mij sowieso als een healer. Als ik een off-day heb dan zet ik mijn koptelefoon op en luister ik een half uur lang naar mijn favoriete nummers (soms dans ik dan door de kamer, maar alleen als ik zeker weet dat niemand me ziet 😉 ).
Liefde. Koken voor familie, een vriendin helpen haar huis schilderen of een wandeling over het strand met je hubby. Doe dingen waar je van houdt voor mensen waar je van houdt. Dit soort momenten zijn nooit een waste of time.

Lovely weekend!

 

 

2 Comments

  1. Liz 17 mei 2013 at 19:41 - Reply

    Ik kan me hierin helemaal vinden! Op minder kleurrijke dagen eventjes de koptelefoon op en helemaal op gaan in de muziek doet echt wonderen.

    Dit stuk is fantastisch en zo waar!

  2. Anneke 24 februari 2013 at 09:52 - Reply

    Touwtje springen! In de zomer doe ik dat nog wel eens. Ik moet zeggen dat, ondanks dat ik het erg leuk vind, ik wel een beetje chagrijnig kan worden als ik weer eens blijf haken achter het touw…

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.