3 x de lekkerste notenpasta

notenpasta-recept-vegan-glutenvrij

Noten. Dat is het enige wat je nodig hebt om je eigen notenpasta te maken! Ik maakte voor jullie 3 x de lekkerste notenpasta: cashew & cacao, spicy hazel & amandel en pompoen & zonnebloempit. Allemaal bevatten ze gezonde vetten die (met mate) bijdragen aan een goede gezondheid. Voeg bijvoorbeeld een theelepeltje notenpasta toe aan je smoothie of besmeer er een warme toast mee. Een van mijn favoriete snacks is een appel of banaan met een beetje notenpasta. Het geeft je energie voor uren! En had ik al gezegd dat het een supertof cadeau is voor Kerst? Maak een glazen pot schoon, schep er je eigen gemaakte notenpasta in en plak er een zelfgemaakt label op.

notenpasta-amandelpasta-cashewpasta-pompoenpitten

Cashew & Cacao

2 cups cashewnoten
2 el rauwe cacaopoeder
2 el ahornsiroop
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de cashewnoten zo’n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

Spicy Hazel & Amandel 

1 cup hazelnoten
1 cup amandelen
1 el speculaaskruiden
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen en hazelnoten zo’n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de speculaaskruiden toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

Pompoen & Zonnebloempit

1 cup pompoenpitten
1 cup zonnebloempitten
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten zo’n 8 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de pitten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

X Jolijn

chocoladepasta-vegan-notenpasta-gezond
2015-12-03T12:01:32+00:00Glutenvrij, Snacks|10 Comments

10 Comments

 1. Stefanie 4 april 2016 at 09:27 - Reply

  Net de cashewpasta gemaakt. Ik verkreeg een smeuïge pasta van de noten, maar zodra de cacao en ahorn er bijkwam, kreeg ik terug een korrelige massa. Ik heb dan maar wat sesamolie bijgedaan om toch een smeerbare pasta te krijgen. Lekker!!! Maar wat is het probleem, toch iets te weinig noten? Of toch nog niet lang genoeg? Ik nam zelfs niet zoveel cacao als voorgeschreven. Best in of uit de frigo bewaren?

  • Jolijn 18 april 2016 at 13:25 - Reply

   Fijn dat hij toch nog zo lekker is geworden! Gek dat hij zo dik werd. Het kan zijn dat je de notenpasta nog iets langer moest laten lopen en anders kun je inderdaad wat extra noten gebruiken. Heb je hem al op?

   Ik bewaar hem buiten de koelkast en meestal is hij snel op 🙂

 2. Jeroen van der Mark 7 december 2015 at 22:32 - Reply

  Mooi cadeau voor kerst inderdaad! Prachtige foto’s 🙂

 3. Iris 5 december 2015 at 02:00 - Reply

  Ah, goede ideeën!! Vooral speculaaskruiden, je krijgt dan een soort speculoospasta (ik houd niet van speculoos maar dat komt vooral omdat er zoveel suiker in zit!) Dit zal wel heerlijk zijn!
  En mooie foto’s!!
  Liefs

  • Jolijn 9 december 2015 at 10:02 - Reply

   Klopt! Een lekker kerstachtig smaakje. Benieuwd wat je ervan vindt!

 4. Tine 5 december 2015 at 00:22 - Reply

  Oh yumm ik houd echt van notenpasta! Tot nu toe nog niet zelf gemaakt, want ik heb maar een heel eenvoudige keukenmachine en ben altijd bang om hem de overbelasten. Maar ik ben wel héél nieuwsgierig om het proces van krokante nootjes tot romige pasta eens ‘live’ te zien. Misschien binnenkort toch eens het risico nemen!

  • Jolijn 9 december 2015 at 10:02 - Reply

   Ja, de keukenmachine moet echt wel wat power hebben, anders dan lukt het niet. Hopelijk trekt hij het 🙂

 5. Marvin 4 december 2015 at 07:56 - Reply

  Toffe recepten! De Cashew & Cacao lijkt mij het lekkerst. Zelf heb ik de Notenpasta van Myprotein. Smaakt me erg goed 🙂

  • Jolijn 4 december 2015 at 11:28 - Reply

   Lekker! Ken ik niet dat merk.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.