10 dagen 10 oefeningen

Voor kerst kreeg ik een proefabonnement op YogaMagazine en vorige week kwam de eerste door de brievenbus. Alhoewel ik (bijna) iedere ochtend met yoga opsta heb ik nog zoveel te leren over de houdingen, ademhaling en wijsheden. In deze editie van het magazine zitten 10 kaartjes met de tien gouden wetten om te ontspannen en gelukkig te leven. Kijk, daar heb ik nou wat aan 😉 Ik ben iemand die zich snel zorgen maakt en soms te negatief denkt. Dit wil ik graag veranderen, want ik weet ook wel dat het totaal geen zin heeft. Het enige wat negatieve gevoelens veroorzaken is negatieve energie en meer negatieve gedachten. Het heeft gewoon totaal geen zin. Dus ook al het even niet meezit, probeer ik tegenwoordig positief te denken. Dat dit niet meevalt is een feit, maar de yoga levensstijl helpt me al een eind op weg. Dat het leven op dit moment plaatsvindt en niet vanavond als ik weer van mijn werk kom en dat ik tevreden moet zijn wat er op dit moment is. Niet altijd kijken naar het volgende wat komen gaat en wat ik allemaal wil, maar nu genieten van het leven.

Mijn eerste kaartje: MEDITEER. Mediteren valt me nooit mee. Stilzitten op een kussentje en denken aan niks… Dan komen bij mij de gedachten op dat ik de kattenbak nog moet verschonen, nieuwe recepten moet posten en dit jaar naar New York wil. Gelukkig raad het kaartje me een loopmeditatie aan. Aangezien ik vandaag werk ga ik proberen het tijdens het werk toe te passen. Ben benieuwd!

Dinsdagochtend. Wakker worden en een blauwe lucht met vliegtuigstrepen zien (ik heb iets met vliegtuigen) en mezelf uitrekken op het balkon in de frisse ochtendlucht.

Hete Chai Latte drinken

Helaas geen bananenpannenkoeken vandaag. Deze maakte ik zondagmorgen. Yumyumyum en zo makkelijk!

Snelle Bananenpannenkoeken

2 personen

110 gram (spelt)bloem
100 ml kokosroom
150 ml sojamelk of een andere plantaardige melk
1 el sucanat
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
1 ei vervanger (egg replacer)
1 banaan
kokosolie
snuf zeezout

1. Zeef de bloem en mix met de sucanat, bakpoeder en zout.

2. Bereid de egg replacer en roer door de melk. Roer de natte ingredienten door de droge ingredienten en zet weg. Laat 10 minuten rusten.

3. Verhit een pan en doe er een lepeltje kokosolie in. Afhankelijk van hoe groot je de pannenkoeken wilt maken schep je een hoeveelheid beslag in de pan. Leg er een paar plakjes banaan op. Bak ongeveer 3 minuten (totdat er gaatjes verschijnen) en keer dan om. Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven op 100 graden.

4. Versier de pannenkoeken met jam, amandelen, ahornsiroop, zonnebloempitten of fruit.

-x- Jolijn

 

12 Comments

 1. […] Bananenpannekoekjes […]

 2. […] Pannenkoekjes met banaan […]

 3. Camille 17 juni 2012 at 13:07 - Reply

  Ik kan de yoga Iyengar aanraden ! Ben er sinds januari mee bezig en vind het echt geweldig! Het is geen saaie les, heb er zelfs spierpijn van gehad… het is actief, acrobatische en ik merk écht het resultaat. Wat ik eerlijk gezegd van tevoren niet zoveel had verwacht. Ik doe sport op hoog niveau en voel echt dat deze yoga soort alles in m’n lichaam weer even ‘op z’n plek zet’ zegmaar en me beschermd tegen blessures!
  En over positief denken gesproken… ken je het boek ‘The Power’ van Rhonda Byrne ? Dat kan je misschien helpen 😉

  • Jolijn 25 juni 2012 at 14:24 - Reply

   Nee dat boek ken ik niet… Ga er eens naar kijken. Heb jij hem gelezen?
   Ik zit nu zelf bij studio Delight Yoga en probeer veel verschillende soorten yoga uit. Tot nu toe vind ik juist de afwisseling wel prettig. ’s Ochtends vinyasa en ’s avonds Yin..

 4. Barbara 24 april 2012 at 17:03 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Leuke site en inspirerend!
  Hoe ben jij met yoga in aanraking gekomen en welke oefeningen doe jij s morgens?
  Ik hoor van mensen dat ze opstaan met de zonnegroet of doe jij het wat uitgebreider?
  Heb jij dit jezelf geleerd of uit boeken, want je schreef dat je soms niet wist of je de oefeningen juist deed?
  Veel vragen! Benieuwd naar je antwoord!

  Groetjes, Barbara.

  • Jolijn 24 april 2012 at 20:53 - Reply

   Hi Barbara,

   Dank je!
   Ik heb ongeveer een jaar geleden een boek van Maya Fiennes gekocht en toen thuis met yoga begonnen. Ook veel filmpjes bekeken op internet en online lessen gevolgd van yogaonline.nl.
   De zonnegroet doe ik inderdaad ook vaak. Deze kun je jezelf makkelijk aanleren. Sinds een aantal weken volg ik nu lessen bij een yogastudio. Ben nog aan het experimenteren wat voor soort yoga het beste bij mij past, maar het is wel heel fijn om het in een groepje te doen.
   Succes en stel gerust meer vragen!
   xoxo

 5. Daphne 22 januari 2012 at 16:28 - Reply

  Hey jolijn! Blijkbaar hebben we toch nog meer gemeen dan veganisme, gezonde leefstijl, sport ondernemerschap, kattenliefde en reislust. Ik ben ook zo’n type wat zich heel snel veel zorgen maakt over van alles en weinig in het “nu” is. Ik merk ook dat sporten daarbij helpt. Ik wil binnenkort ook een proeflesje mindful yoga doen. Misschien leuk om samen te doen!

  • Jolijn 23 januari 2012 at 16:26 - Reply

   Goed idee! Waar wil je het gaan doen?

 6. mirjam 17 januari 2012 at 18:17 - Reply

  Lekker!

  Volgens mij heb je trouwens geen egg replacer of sucanat nodig voor lekkere pannenkoeken. Ik maakte, toevallig ook afgelopen zondag, crepes van volkorenmeel, sojamelk, en wat bakpoeder. Warm fruit en wat honing erop (of rijststroop), lekker!

  • Jolijn 17 januari 2012 at 18:21 - Reply

   Klopt, maak ook wel eens pannenkoeken van alleen meel, sojamelk en bakpoeder, maar deze werden wel erg lekker! Iets luchtiger.

 7. Tine 17 januari 2012 at 14:43 - Reply

  Die pannenkoekjes zien er fantastisch uit!
  Die egg replacer die jij gebruikt, is die van Orgran? Ik heb dit nog nooit gebruikt, wel een faux egg met water en lijnzaad. Ben je tevreden over dat vervangingsproduct?

  • Jolijn 17 januari 2012 at 18:20 - Reply

   Ja van Orgran! Gebruik ook vaak lijnzaad of chiazaden, maar dit stond ook nog in mijn keukenkastje. Werkt erg goed!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.